Menu

Mundostories #203 Οι… οικογενειακές ιστορίες του Μουντιάλ 2022

Mundostories #203 Οι… οικογενειακές ιστορίες του Μουντιάλ 2022

🏆 Οι… οικογενειακές ιστορίες του Μουντιάλ 2022

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 203 👇

Δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο, αλλά στο 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, πέντε οικογένειες έχουν διπλή εκπροσώπηση. Δυο εξ αυτών όμως βιώνουν μια περίεργη κατάσταση, καθώς στη μία περίπτωση τα δύο αδέλφια αγωνίζονται σε διαφορετικές εθνικές και στην άλλη ναι μεν φορούν το ίδιο εθνόσημο, αλλά αγωνίζονται στην ίδια θέση και μάχονται για να βρεθούν στην ενδεκάδα.

Λούκας και Τεό Ερναντέζ: τα αδέρφια παίζουν στην ίδια θέση δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο, αλλά ισχύει στην περίπτωση του Λούκας, που αγωνίζεται στη Μπάγερν και του Τεό που φορά τη φανέλα της Μίλαν. Αμφότεροι οι Γάλλοι, αριστεροί μπακ ή στόπερ.

Ινιάκι και Νίκο Γουίλιαμς: τα (εξ αγχιστείας) αδέλφια Μπόατενγκ (Ζερόμ με Γερμανία, Κέβιν Πρινς με Γκάνα) ήταν τα πρώτα που αγωνίστηκαν στο ίδιο Μουντιάλ με διαφορετικές ομάδες… Δώδεκα χρόνια αργότερα το ίδιο θα συμβεί με τον Ινιάκι και τον Νίκο Γουίλιαμς που αγωνίζονται στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Μάλιστα έγραψαν ιστορία πριν λίγο καιρό όταν αμφότεροι σκόραραν στο νικηφόρο 3-2 επί της Ράγιο Βαγιεκάνο καθώς αυτό είχε να συμβεί από το 2005 (όταν σκόραραν με τη Σαραγόσα οι Γκάμπι και Ντιέγκο Μιλίτο). Ο Ινιάκι είχε κληθεί στην Ισπανία αλλά έπαιξε ένα φιλικό και τελικά πέρσι αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της πατρίδας των γονιών του, την Γκάνα, αλλά ο μικρότερος Νίκο επέλεξε τη χώρα που γεννήθηκε: την Ισπανία.

Ζορντάν και Αντρέ Αγιού: η Γκάνα… εμπλέκεται και στο άλλο ζευγάρι αδελφών, καθώς βρίσκει κανείς τους πολύπειρους Τζόρνταν που αγωνίζεται ως σέντερ φορ στην Κρίσταλ Πάλας και τον Αντρέ που είναι εξτρέμ στην Αλ Σαντ του Κατάρ.

Εντέν και Τοργκάν Αζάρ: πριν λίγα χρόνια αποκαλούνταν «τα πιο πλούσια αδέρφια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου» λόγω των μεταγραφών που είχαν κάνει. Ο Εντέν στη Ρεάλ κι ο μικρότερος Τοργκάν στη Ντόρτμουντ… Αμφότεροι δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες αλλά θα παίξουν σε δεύτερο σερί Μουντιάλ.

Σεργκέι και Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς: ο μπαμπάς (Νίκολα Μιλίνκοβιτς) ποδοσφαιριστής με καταγωγή από τη Βοσνία , η μαμά (Μίλανα Σάβιτς) μπασκετμπολίστρια από τη Σερβία και τα δύο αδέρφια γεννήθηκαν στην Ισπανία (καθώς εκεί έπαιζε τότε ο πατέρας τους και οι γονείς αποφάσισαν να τηρήσουν το ισπανικό έθιμο δίνοντας και τα δύο επίθετα τους!). Πανύψηλοι κι οι δύο επέλεξαν να ακολουθήσουν το άθλημα του μπαμπά (στη Λάτσιο αγωνίζεται ο Σεργκέι στην Τορίνο ο Βάνια), αλλά να υπηρετήσουν την πατρίδα της μαμάς.