Menu

Αγώνες διάρκειας… 100+ λεπτών στο Μουντιάλ

Αγώνες διάρκειας… 100+ λεπτών στο Μουντιάλ

Τέσσερις ημέρες Παγκοσμίου Κυπέλλου και γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι αυτό το Μουντιάλ είναι διαφορετικό, όχι μόνο λόγω της διαμάχης επειδή διεξάγεται σε μια χώρα όπως το Κατάρ, αλλά και λόγω ενός στοιχείου που δεν περνά απαρατήρητο στον αγωνιστικό χώρο, τον πρόσθετο χρόνο, τις καθυστερήσεις.

Η διακοπή για τον VAR, αλλά και άλλες περιπτώσεις «υποχρεώνουν» τους διαιτητές να δίνουν… απλόχερα επιπλέον χρόνο, έπειτα από άνωθεν εντολές από τα όργανα διαιτησίας της FIFA, τα οποία είχαν διαβεβαιώσει ότι θα περιόριζαν τις απώλειες χρόνου. Γι’ αυτό το λόγο η πλειονότητα των αγώνων έχει ξεπεράσει σε διάρκεια τα 100 λεπτά

«Ζητήσαμε από τους διαιτητές να είναι πολύ αυστηροί και να προσθέσουν ό,τι χρειάζεται για να αντισταθμιστεί η απώλεια χρόνου» σχολίασε πριν λίγες ημέρες ο θρυλικός παλαίμαχος διαιτητής, Πιερλουίτζι Κολίνα, νυν επικεφαλής διαιτησίας της FIFA.

Οι βασικές οδηγίες που έπρεπε να ακολουθήσουν οι διαιτητές γι’ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν σαφείς: προστατέψτε τον παίκτη, τιμωρώντας το βίαιο παιχνίδι και προσπαθήστε να αποφύγετε την εξαπάτηση του διαιτητή και τη σπατάλη χρόνου.

«Προτεραιότητά μας είναι να προστατεύσουμε την ασφάλεια και την υγεία του παίκτη. Δεν θέλουμε ο ένας αντίπαλος να θέσει έναν άλλον σε κίνδυνο. Θα είμαστε πολύ σκληροί επίσης και θα τιμωρούμε όσους προσπαθούν να εξαπατήσουν, αναζητώντας δικό τους όφελος. Είναι κάτι απαράδεκτο και δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε» εξήγησε ο Κολίνα, αφήνοντας να εννοηθεί ο λόγος αυτών των… πολύωρων αναμετρήσεων.