Menu

Mundostories #216 Τα τέσσερα Μουντιάλ του Ντιέγκο…

Mundostories #216 Τα τέσσερα Μουντιάλ του Ντιέγκο…

🏆 Τα τέσσερα Μουντιάλ του Ντιέγκο…

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 216 👇 

4️⃣ Συμμετείχε σε 4 Παγκόσμια Κύπελλα (Ισπανία 1982, Μεξικό 1986, Ιταλία 1990 και ΗΠΑ 1994).

2️⃣1️⃣ Αγωνίστηκε σε 21 αγώνες Μουντιάλ (5 στην Ισπανία, 7 στο Μεξικό, 7 στην Ιταλία και 2 στις ΗΠΑ).

8️⃣ Σημείωσε 8 γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα (2 στην Ισπανία, 5 στο Μεξικό και 1 στις ΗΠΑ).

🥇 Κατέκτησε έναν παγκόσμιο τίτλο (στο Μεξικό το 1986).

Αν και οι φίλαθλοι θα μνημονεύουν με κάθε ευκαιρία τον Ντιέγκο Μαραντόνα, σίγουρα το κορυφαίο τουρνουά ποδοσφαίρου εθνικών ομάδων στον κόσμο, θα αποτελεί πάντα ένα επιπλέον λόγο να το κάνουν. Δύο χρόνια από τον θάνατό του, μία επέτειος που σημειώνεται στη διάρκεια του Μουντιάλ του Κατάρ, του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου χωρίς την παρουσία του και μια καλή αφορμή για τη μουντιαλική του παρουσία.

Ο έπαιξε τέσσερα Μουντιάλ σε όλη την καριέρα του, καταφέρνοντας να σηκώσει το τρόπαιο σε ένα από αυτά, το Μεξικό 1986, έχοντας πραγματοποιήσει μια παράσταση που θα μείνει αξέχαστη στην ιστορία.

Στην Ισπανία το 1982 έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς ο Λουίς Σέζαρ Μενότι αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή της Αργεντινής το 1978. Ο Ντιέγκο έκανε το ντεμπούτο του στο Μουντιάλ στην ήττα από το Βέλγιο, σημείωσε τα πρώτα του δύο γκολ στη νίκη με την Ουγγαρία και έκλεισε τη συμμετοχή του με κόκκινη κάρτα απέναντι στη Βραζιλία.

Ακολούθησε το Μεξικό το 1986, όπου ο Μαραντόνα έκανε μια από τις πιο αξέχαστες εμφανίσεις στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων γνωρίζοντας τη δόξα. Ο Ντιέγκο σημείωσε τα  δύο  γκολ κόντρα στην Αγγλία, το «χέρι του Θεού» και το πιο «καλύτερο γκολ στην ιστορία», σημείωσε επίσης άλλα δύο στα ημιτελικά με το Βέλγιο και στον τελικό βοήθησε τον Χόρχε Μπουρουτσάγκα να σημειώσει το γκολ της νίκης (3-2) επί της Δυτικής Γερμανίας.

Το Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990 ήταν πολύ ξεχωριστό για τον Μαραντόνα καθώς φορούσε τη φανέλα της Νάπολι και παρόλο που πολλοί Ιταλοί στον Βορρά δεν τον συμπάθησαν, ο ιταλικός νότος ήταν μαζί του. Ήταν το «Παγκόσμιο Κύπελλο του πρησμένου αστράγαλου, της ασίστ στον Κανίχια στο γκολ με τη Βραζιλία και το χαμένο πέναλτι με τη Γιουγκοσλαβία στα προημιτελικά», αναφέρει χαρακτηριστικά η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής, marketing registrado.

Στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ έφτασε το χειρότερο τέλος, αυτό που δεν άξιζε κάποιος που είχε ήδη γράψει ιστορία. Ο Μαραντόνα επέστρεψε για να παίξει στην εθνική Αργεντινής μετά την τιμωρία λόγω χρήσης κοκαΐνης και έφτασε στο Μουντιάλ σε εξαιρετική φόρμα. Είχε ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα απέναντι στην Ελλάδα πετυχαίνοντας ένα γκολ, ο πανηγυρισμός του οποίου απαθανατίστηκε. Μετά ήρθε το ματς με τη Νιγηρία, το οποίο κέρδισε η «αλμπισελέστε», αλλά που έμεινε γνωστό επίσης για την φωτογραφία εκείνης τη νοσοκόμα που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει τον Μαραντόνα. Μετά ήρθε το θετικό αποτέλεσμα στο τεστ ντόπινγκ, η ήττα της Αργεντινής από τη Ρουμανία στους «16» και ο αποχαιρετισμός του Ντιέγκο στα Μουντιάλ…