Menu

Προγνωστικά Κυριακής 4/12 | Ωρα για ιτσκαμινγκχοουμάκηδες

Μποζιονέλος προγνωστικά

Μποζιονέλος προγνωστικά. Με ακούτε και στον Libero 107,4 FMστην περίοδο του Μουντιάλ (αλλαγή!) στις 09:40 το πρωί σε Γιώργο Μύρτσο και Άννα Ορφανίδου! Για να πιάνουμε όλο το φάσμα…

Οι προτάσεις ανεβαίνουν και στο προσωπικό μου Τelegram όπου κουβεντιάζουμε για στοίχημα, καθώς και για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Μπορείτε επίσης να δείτε βίντεο στο κανάλι μου στο Youtube αλλά και στο TikTok.

Χθες: βγήκαν οφσάιντ ΗΠΑ (2.35), γκολ ως το 30’ (1.95), πλάγια Αργεντινής (1.90), λίγο έλειψε να περάσει και το 7άρι του Μέσι και το 3.20 του Χάκπο, που τα έκανε όλα στο γήπεδο πλην του να σκοράρει.

Μποζιονέλος προγνωστικά & σκέψεις 

Γαλλία – Πολωνία: οι «μπλε» δεν έδωσαν δικαιώματα στα πρώτα δύο του ομίλου (2/2 με γκολ 6-2), στην Τυνησία άλλαξε η 11άδα και ηττήθηκαν αλλά η πρωτιά ήταν δεδομένη. Η Πολωνία κράτησε στο μηδέν το Μεξικό, νίκησε τη Σαουδική Αραβία ούσα καλύτερη μόνο στο τελευταίο ημίωρο και έχασε… γλυκά από την Αργεντινή, my view δεν άξιζε να περάσει. Είχε μόλις 27% κατοχή μπάλας με την Αργεντινή, δεν περιμένω και κάτι άλλο για σήμερα.

Προγνωστικά Κυριακής 4/12 | Ωρα για ιτσκαμινγκχοουμάκηδες

Stats

  1. Πρώτη φορά στη φάση των «16» η Πολωνία από το 1986, όταν και καθιερώθηκε η εν λόγω φάση. Τότε, 4-0 από τη Βραζιλία.
  2. Στη φάση των «16» η Γαλλία έχει 5/5 προκρίσεις, οι 4/5 στο 90λεπτο και μία στην παράταση με την Παραγουάη το 1998 ως οικοδέσποινα, με γκολ του Λοράν Μπλαν.
  3. Τρίτη φορά που η Πολωνία αντιμετωπίζει την κάτοχο του τροπαίου: 1-0 με τη Βραζιλία το 1974 στον μικρό τελικό, 0-0 με τη Δυτική Γερμανία το 1978 σε όμιλο!
  4. Και στα 3 ματς των Πολωνών στον όμιλο υπήρξε χαμένο πέναλτι (του Λεβαντόφσκι στην πρεμιέρα και δύο που έβγαλε ο Σέζνι κατόπιν), πλάκα θα έχει και σήμερα…

Ποντάρισμα: χαμηλά οι αποδόσεις, αν και το βλέπω για κάτι του στυλ 3-0, 3-1, το έριξα μόνο στα ειδικά – και σε μια δυάδα. Να δεχθεί κάρτα ο Μάτι Κας της Αστον Βίλα, αριστερό μπακ παίζει και θα του βγαίνουν από εκεί ο Ντεμπελέ αλλά και ενίοτε ο Εμπαπέ, όταν καμιά φορά τραμπάρουν πλευρές. Να κάνουν οι Γάλλοι τουλάχιστον 7 σουτ στην εστία (7 και 6 είχαν στα πρώτα δύο του ομίλου, είπαμε το τρίτο… σα να μην πιάνεται), λογικό όταν παίζεις με Εμπαπέ, Γκριζμάν, Ντεμπελέ και μπροστά τον Ζιρού. Να μπουν περισσότερα γκολ στο α’ ημίχρονο, το σημερινό μου θυμίζει εκείνο των Γάλλων με την Αυστραλία (2-1 ημίχ. / 4-1 τελικό). Και, για πλάκα, ως ανέφερα και πιο πάνω, να υπάρξει χαμένο πέναλτι, μάλιστα ουδείς στην ιστορία έχει συνολικά τρεις αποκρούσεις πέναλτι σε Μουντιάλ και ο Βόιτσεχ Σέζνι είναι ήδη στις δύο. Για το ονόρε…

Αγγλία – Σενεγάλη: αν εξαιρέσεις το μηδέν με τις ΗΠΑ, που μια χαρά ομάδα αποδείχθηκαν, οι Αγγλοι δικαιούνται να ξεσηκώνουν τους ιτσκαμινγκχοουμάκηδες: 6 στο Ιράν, 3 στην Ουαλία, πλουραλισμός μπροστά, γκολ από όλους, ακόμη και τον Ράσφορντ που πλέον λογίζεται ως βασικός, και δίχως να έχει βάλει γκολ ακόμη ο Χάρι Κέιν – θυμίζει τη Γαλλία του ’98 που πήρε κοτζάμ Μουντιάλ με φορ που ούτε σκόραρε, ούτε την πολυέβρισκε: τον Στεφάν Γκιβάρς.

Προγνωστικά Κυριακής 4/12 | Ωρα για ιτσκαμινγκχοουμάκηδες

Όπως θυμίζει (βλ. και παρακάτω) πολύ εκείνο το Αγγλία – Καμερούν το 1990 που το πήρε στην παράταση – το μόνο της άλλο νοκ άουτ με Αφρικανούς, και ήταν προημιτελικός μάλιστα. Πλάκα πλάκα, ένας άλλος Κούντε, ο Εμανουέλ, είχε ανοίξει το σκορ για εκείνη την παρέα του Ροζέ Μιλά, Κούντε είχε και φέτος, τον Πιερ του Ολυμπιακού!

Η Σενεγάλη ήταν στα νοκ άουτ το 2002, με τον Αλιού Σισέ αρχηγό στο γήπεδο, και ξανά φέτος με τον Αλιού Σισέ προπονητή. Και τότε είχε τεράστια ευκαιρία για παραπάνω διάκριση: απέκλεισε τη Σουηδία στους «16», έμεινε εκτός στον προημιτελικό από… την Τουρκία.

Stats

  1. Στο 3-4-0 ενάντια σε Αφρικανούς οι Αγγλοι στα Μουντιάλ, δέχθηκαν γκολ μόνο στα 2/7.
  2. H Σενεγάλη σκόραρε σε 14 από τα 16 τελευταία επίσημα και φιλικά παιχνίδια της.
  3. Στο 8/9 οι αποκλεισμοί στα νοκ άουτ για τις αφρικανικές ομάδες απέναντι σε Ευρωπαίους, στα Μουντιάλ. Εξαίρεση η… Σενεγάλη το 2002 (με 2-1 τη Σουηδία).
  4. Δέκα από τους 26 παίκτες της Σενεγάλης αγωνίζονται σε αγγλικές ομάδες.

Ποντάρισμα: όχι, δεν είναι εύκολο για τους Άγγλους, η Σενεγάλη εξελίχθηκε (Μανέ απόντος…) σε ομάδα των 11. Μιας και ανέφερα το ματς του ’90 με το Καμερούν, σκέψη για να κριθεί μετά το 90λεπτο (άρα, ισοπαλία…) και, γιατί όχι, στην παράταση, αν και οι Αγγλοι αρέσκονται στα πέναλτι – έχω την αίσθηση ότι ξεκινά από το 1-1 ο αγώνας. Έχουν όμως μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο. Έριξα και οφσάιντ της Σενεγάλης που είχε 8 ως 3 ματς, τα 2 μας αρκούν για απόψε. Ο, δε, Ελσαλβαδοριανός ρέφερι Ιβάν Μπάρτον δύσκολα σφυρίζει, δύσκολα βγάζει κάρτα, τον είδαμε και στα Γερμανία – Ιαπωνία 1-2 και Βραζιλία – Ελβετία 1-0, το πέναλτι στους Γερμανούς όπως το έδωσε εύκολα, ας δώσει κι ένα ακόμη. Τέλος, λείπει λόγω καρτών ο τρομερός χαφ Γκεγέ της Εβερτον, θα τον αντικαταστήσει ο πιο επιθετικογενής Μεντί της Λέστερ και άρα ο Σις της Ράγιο Βαγιεκάνο έχει πιο κομβικό ρόλο απόψε. Να παίξει για δύο, να σκυλιάσει, να φάει και μια κίτρινη εκεί, ανάμεσα σε Μπέλινγκχαμ και Ράις.

Και δεν έριξα (ακόμη…) τα άλλα δύο που βλέπω: να κριθεί στην παράταση (στο 6.80) και να ακυρωθεί γκολ (στο 2.40)…

  • Δυάδα απόδοσης 2.46

17:00 Γαλλία – Πολωνία: Over 2 AH

21:00 Αγγλία – Σενεγάλη: Over 2 AH

  • Special bets

17:00 Γαλλία – Πολωνία: Γαλλία over 6,5 σουτ στην εστία (1.75)

17:00 Γαλλία – Πολωνία: Περισσότερα γκολ στο α’ ημίχρονο (3.10)

17:00 Γαλλία – Πολωνία: Να δεχθεί κάρτα ο Κας (5.50)

21:00 Αγγλία – Σενεγάλη: Καταλογισμός πέναλτι (2.80)

21:00 Αγγλία – Σενεγάλη: Σενεγάλη over 1,5 οφσάιντ (1.91)

21:00 Αγγλία – Σενεγάλη: Να δεχθεί κάρτα ο Σις (3.20)

  • Fun bets

17:00 Γαλλία – Πολωνία: Η Γαλλία να χάσει πέναλτι (12.00)

21:00 Αγγλία – Σενεγάλη: Χ (4.30)