Menu

Mundostories #227 Στα ημιτελικά ο… Λεβαδειακός

Mundostories #227 Στα ημιτελικά ο… Λεβαδειακός

🏆 Στα ημιτελικά ο… Λεβαδειακός

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 227 👇

Το προ ολίγου καιρού 2-0 της Νασιονάλ επί της Ντανούμπιο για το πρωτάθλημα Ουρουγουάης συνοδεύτηκε από τον συγκινητικό αποχαιρετισμό του Λουίς Σουάρες στον Ινάσιο Γκονσάλες, που στα 40 του χρόνια αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός κατέγραψε εκατοντάδες συμμετοχές στην πλούσια καριέρα του και, μεταξύ άλλων, ως παίκτης ελληνικής ομάδας έφτασε ως τα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ο Γκονσάλες ήταν μέλος της Ουρουγουάης του στην πορεία μέχρι τα ημιτελικά στη διοργάνωση του 2010, όντας τότε παίκτης του… Λεβαδειακού. Ο 28χρονος, τότε, ανήκε στους Βοιωτούς ως δανεικός από τη Βαλένθια για το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2009-10.

Ο Γκονσάλες δεν αποτελούσε βασικό μέλος της «σελέστε», αγωνίστηκε για 63 λεπτά στο πρώτο ματς και το 0-0 με τη Γαλλία, ωστόσο στη συνέχεια παρακολούθησε από τον πάγκο την πορεία των συμπατριωτών του, που αφού νίκησαν Νότια Αφρική και Μεξικό, απέκλεισαν κατά σειρά Νότια Κορέα και Γκάνα.

Εντέλει, το εμπόδιο της Ολλανδίας στους «4» είχε αποδειχτεί ανυπέρβλητο, με την Ουρουγουάη να ηττάται και στον μικρό τελικό από τη Γερμανία…

Την ίδια περίοδο στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Γκονσάλες είχε μετρήσει δύο γκολ σε 14 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με την ομάδα του Λεβαδειακού, προτού παραχωρηθεί εκ νέου με δανεισμό στη Λεβάντε.

Στο υπόλοιπο της καριέρας του έπαιξε και σε ομάδες όπως η Σταντάρ Λιέγης, η Χέρκουλες, η Νασιονάλ και οι Μοντεβιδέο Γουόντερερς, ενώ το εθνόσημο το φόρεσε 19 φορές μεταξύ 2006 και 2010.