Menu

Γαλλία και Πολωνία ατίμασαν την ιστορία τους

Γαλλία και Πολωνία ατίμασαν την ιστορία τους

Αν θυμάστε, πριν τη σέντρα του Μουντιάλ, σας είχα αναφέρει το ζευγάρωμα του προημιτελικού που, κατ’ εμέ, θα βγάλει φιναλίστ. Ολλανδία – Αργεντινή. Διότι, ξεπερνώντας ΗΠΑ και Αυστραλία αντίστοιχα (60% και 90% δίνω πιθανότητες), ανταμώνουν στην 8άδα.

Η Αργεντινή δεν ήταν καλή απόψε. Έπεσε πάνω σε μια Πολωνία – ντροπή για την ιστορία και την ομάδα που είχε φτιάξει ο Γκόρσκι στα 80s. Μια ομάδα που κατέβηκε για να μη χάσει και όχι για να κερδίσει, και στα τρία της παιχνίδια. Ακόμη και με τη Σαουδική Αραβία, υποδεέστερη ήταν, μη ξεχνάτε. Κρίμα για τον Λεβαντόφσκι που δεν γεννήθηκε π.χ. Γερμανός, να γευτεί ως και παγκόσμιο τίτλο. Δεν άξιζε καν να περάσει στα νοκ άουτ, αλλά το πέτυχε. Θα της δώσει η Γαλλία το μάθημα που πρέπει.

Η Αργεντινή δεν ήταν καλή αλλά ο Μέσι έχει κέφια (σημαντικό) και ο πιτσιρίκος ο Αλβαρεζ θα αφήσει εποχή.

Το Μεξικό, μετά από επτά σερί παρουσίες στα νοκ άουτ, και ισάριθμους, όλους στους «16» (!), παίρνει πρόωρα το αεροπλάνο της επιστροφής. Αλλά και το 2026 θα είναι εκεί, συνδιοργανώνοντας το επόμενο Μουντιάλ μαζί με Καναδά και ΗΠΑ.

Η Σαουδική Αραβία έκανε κατά σειρά ένα άθλιο κι ένα εξαιρετικό ημίχρονο με την Αργεντινή, το αυτό με την Πολωνία κι απόψε, με το Μεξικό, ήταν λίγη. Λίγη όσο και το Ιράν χθες με τις ΗΠΑ. Δεν θα σηκώσει εύκολα κεφάλι το ασιατικό ποδόσφαιρο.

Νωρίτερα, η Γαλλία ατίμασε εξίσου την ιστορία της κατεβαίνοντας με ενδεκάδα της πλάκας και παραλίγο να αλλοιώσει το τουρνουά με την ήττα από την Τυνησία. Ακόμη πιο πολύ όμως ατίμασε τη δική της ιστορία η Δανία. Η ομάδα που θαυμάσαμε στο Euro 2020, η ομάδα που έκανε όργια σε προκριματικά Μουντιάλ και Nations League, ήταν κάτι μεταξύ Φερόε και Λετονίας. Και ποιος Μπρέθβαϊτ, πρέπει να πληρώνει για να τον καλούν στην εθνική αυτό το πράμα…

Αντιθέτως, πανάξια στους «8» οι Αυστραλοί. Τρία ματς έδωσαν, τρία γκολ έβαλαν, το χάρηκαν, δεν έχουν να χάσουν κάτι απέναντι στον Λίο και την παρέα του. Θα μετάσχουν, κι αυτή, στην παράσταση που ακολουθεί…