Menu

Mundostories #234 Ένσταση για γκολ και δικαιώθηκε! Ένας άλλος Ρονάλντο…

Mundostories #234 Ένσταση για γκολ και δικαιώθηκε! Ένας άλλος Ρονάλντο…

🏆 Ένσταση για γκολ και δικαιώθηκε! Ένας άλλος Ρονάλντο…

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 234 👇

Ένα από τα σκηνικά που θα σχολιάζονται για χρόνια για το Μουντιάλ του Κατάρ ήταν το αίτημα του Κριστιάνο Ρονάλντο να επανεξεταστεί (για να του χρεωθεί ως γκολ) το τέρμα στο Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0, το οποίο εντέλει από τη FIFΑ χρεώθηκε στον Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος έκανε τη σέντρα.

Είκοσι χρόνια νωρίτερα ένας άλλος Ρονάλντο και είχε κάνει ακριβώς το ίδιο και… δικαιώθηκε. Στις 13 Ιουνίου 2002 στη Σουβόν της Νότια Κορέας για το πρώτο Μουντιάλ που έλαβε χώρα στην Άπω Ανατολή, η Βραζιλία αντιμετώπισε την Κόστα Ρίκα στο τελευταίο τους παιχνίδι για τον 3ο όμιλο. Τελικό σκορ, 5-2 για τη «σελεσάο» και η επίμαχη φάση έλαβε χώρα στο 10ο λεπτό.

Τότε ο Εντμίλσον σέντραρε προς τον Ρονάλντο, το «φαινόμενο» βλέπει τους Μαρτίνεζ και Μάριν να πέφτουν πάνω του, ο ίδιος στρέφεται προς την μπάλα αλλά δεν την προλαβαίνει. Άλλωστε του τραβούσαν τη φανέλα – παράβαση με τους σημερινούς κανονισμούς. Το απλωμένο πόδι του Λουίς Μάριν βρίσκει την μπάλα και τη στέλνει στα δίχτυα. Η Βραζιλία ανοίγει το σκορ, με αυτογκόλ ως χρεώθηκε κατά τη ζωντανή ροή του αγώνα. Κατόπιν ο Ρονάλντο σημείωσε κι άλλο γκολ και μετά τον αγώνα κατάλαβε ότι είχε βάλει ένα και όχι δύο τέρματα. Και έγινε έξαλλος, έσπευσε ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι να τον ηρεμήσει.

Και μαζί ζήτησαν με τους ανθρώπους της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας και μεταφέρουν τη διαμαρτυρία του στη FIFA αλλά και το αίτημα, να του πιστωθεί κανονικά το γκολ. «Όταν ο επιθετικός χτυπάει την μπάλα, έστω κι αν ακουμπάει σε αμυντικό, το γκολ χρεώνεται στον επιθετικό, επειδή αυτός έχει την πρόθεση να σκοράρει» έλεγε ο Ρονάλντο. Τότε ναι, αυτό ίσχυε αλλά σε αυτή την περίπτωση ο Ρονάλντο δεν ακούμπησε καθόλου την μπάλα.

Όντως, η FIFA χρέωσε το τέρμα, την επόμενη ημέρα, στο «φαινόμενο».

Ο Ρονάλντο σε εκείνο το Μουντιάλ έβαλε 7 γκολ αλλά εντέλει του χρεώθηκε ένα ακόμη. Και, το 2006 στη Γερμανία, ξεπέρασε τον Γκερντ Μίλερ φτάνοντας τα 15 τέρματα στα Παγκόσμια Κύπελλα. Ένα ρεκόρ που καταρρίφθηκε αργότερα, με 16 τέρματα, από τον Μίροσλαβ Κλόζε.