Menu

Μουντιαλικά μαθήματα

Μουντιαλικά μαθήματα

Όταν κρίνεις κάτι προκαταβολικά, το να εκτεθείς είναι ένα ενδεχόμενο. Η Σερβία κατόρθωσε να μου το… κάνει, και πώς; Δέχθηκε, στο ματς με το Καμερούν και στο ματς με την Ελβετία, περισσότερα (από 3) από όσα δέχθηκε όταν αντιμετώπισε κοτζάμ… Βραζιλία. Στο καλύτερο παιχνίδι του φετινού Μουντιάλ ο Μουράτ Γιακίν μας έδειξε ότι έμαθε πολλά από τον Βλαντίμιρ Πέτκοβιτς, αντιθέτως η σέρβικη άμυνα αποδείχθηκε εκ νέου σουρωτήρι.

Η Βραζιλία, αφού έκανε ρεκόρ αήττητου σε ομίλους, φρόντισε… να το αφήσει εκεί. Από το 1998 και τη Νορβηγία ως το 2022 και το Καμερούν μεσολάβησαν 17 «ομιλικοί» αγώνες.

Νωρίτερα, η Πορτογαλία ως κάθε άλλη, ουσιαστικά εξασφαλισμένη πριν το τρίτο παιχνίδι, ομάδα, λύγισε από τους πιο ψυχωμένους Νοτιοκορεάτες, την ώρα που η Ουρουγουάη ξύπνησε πολύ, μα πολύ, αργά.

Στο πάνω μονοπάτι δείχνει για προημιτελικά Ολλανδία – Αργεντινή (αν βέβαια οι “οράνιε” περάσουν τους Αμερικανούς…) και Βραζιλία – Κροατία (αν οι Κροάτες περάσουν τους εξαιρετικούς Ιάπωνες).

Ονειρεμένος ημιτελικός Βραζιλίας – Αργεντινής, ναι, αλλά δεν το κόβω πιθανό. Σε μάχη με την Αργεντινή η Ολλανδία θα έχει καλές πιθανότητες….

Στο κάτω μονοπάτι, βγαίνει ως όλα δείχνουν προημιτελικός Γαλλίας- Αγγλίας (λογικό) και Πορτογαλίας – Ισπανίας (αν και Μαρόκο και Ελβετία δεν είναι χαμένοι από χέρι). Το γράφω από τώρα, η Αγγλία με τη Γαλλία εκτιμώ ότι θα περάσει. Κι άντε πιάστε την μετά, με τη φόρα που θα έχει σε ημιτελικό, χμ, τολμώ να πω Πορτογαλία.

Από την άλλη βέβαια, δεν είναι ανύπαρκτο ως ενδεχόμενο ένας τελικός… Μέσι – Ρονάλντο. Γιατί όχι;