Menu

Ο ορισμός του «κρύβω το τόπι»

Ο ορισμός του «κρύβω το τόπι»

Βραζιλία εναντίον Κροατίας λοιπόν στον τρίτο, χρονικά, προημιτελικό που βγήκε από το Κατάρ.

Την έχει νικήσει πάλι δις, ισάριθμες σε ομίλους. Το 2006 με 1-0 στο Βερολίνο με γκολ του Κακά και το 2014 με 3-1 στο Σάο Πάουλο με δύο τέρματα του Νεϊμάρ κι ένα του Οσκαρ, είχε προηγηθεί η Κροατία με αυτογκόλ… του Μαρσέλο.

Τούτα, φέτος, δεν παίζουν ρόλο. Και δεν παίζουν διότι αυτή η Βραζιλία απόψε ήταν ο ορισμός του «κρύβω το τόπι». Ναι, δεν έπαιζε κόντρα σε μια σοβαρή ομάδα ωστόσο οι Νοτιοκορεάτες δεν έφτασαν τυχαία ως τους «16» – κι εδώ να αναφερθεί, αξίζει, η τρομερή δουλειά που έχει κάνει στη Σεούλ ο Πάουλο Μπέντο, που κάποτε πέρασε από τα μέρη μας αλλά δεν του δόθηκαν χρόνος και ευκαιρίες.

Κακά τα ψέματα, αν έπρεπε κάποια να προκριθεί το απόγευμα ήταν, βάσει εμφάνισης και απόδοσης, η Ιαπωνία και όχι η Κροατία, η οποία σε κάθε αγώνα παίζει και πιο, ποιητική αδεία, ηλικιωμένα. Γεγηρασμένα. Δεν το πίστεψαν οι Τζαπανίζ, δεν πίστεψαν στον εαυτό τους πρωτίστως.

Αντίθετα, η Βραζιλία παρά τις ελλείψεις διαθέτει ίσως το ισχυρότερο ρόστερ του φετινού Μουντιάλ. Ειδικά μεσοεπιθετικά, ωσάν Λερναία Ύδρα μοιάζει. Και δύο κάνουν τη διαφορά, δίχως να… πολυφαίνονται: ο Κασεμίρο και ο Βινίσιους.