Menu

Mundostories #244 Λιβάκοβιτς, ο 3ος

Mundostories #244 Λιβάκοβιτς, ο 3ος

🏆 Λιβάκοβιτς, ο 3ος

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 244 👇

Η μεγάλη των Κροατών γκολκίπερ σχολή… Από το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς προσέθεσε το όνομά του σε μία πολύ μικρή και ξεχωριστή λίστα των Παγκοσμίων Κυπέλλων, καθώς έγινε μόλις ο τρίτος τερματοφύλακας στην ιστορία των Μουντιάλ με τρεις επεμβάσεις στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο πρώτος που κατάφερε να κατεβάσει… ρολά σε εκτελέσεις από τα έντεκα μέτρα ήταν ο Πορτογάλος Ρικάρντο, στον προημιτελικό της Πορτογαλίας με την Αγγλία στο Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία. Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς γκολ και στα πέναλτι οι Πορτογάλοι νίκησαν με 3-1, με τον Ρικάρντο να αποκρούει τις εκτελέσεις των Φρανκ Λάμπαρντ, Στίβεν Τζέραρντ και Τζέιμι Κάραχερ.

Τον ακολούθησε ένας άλλος Κροάτης, ο Ντάνιελ Σούμπασιτς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Γερμανία, όταν στη φάση των «16» απέκρουσε στον αγώνα με τη Δανία (1-1 κ.α. και παρ.) τα πέναλτι των Έρικσεν, Σένε και Γιόργκενσεν κι έστειλε τη «Χρβάτσκα» στα προημιτελικά με 3-2.

Σ’ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ, ο Λιβάκοβιτς ύψωσε… τείχος στη διαδικασία των πέναλτι στις εκτελέσεις των Μιναμίνο, Μιτόμα και Γιοσίντα, χάρισε με τη σειρά του άλλη μία μεγάλη πρόκριση στην Κροατία (3-1 πέν, 1-1- κ.α. και παρ.) στα προημιτελικά της διοργάνωσης κι έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία των Μουντιάλ….