Menu

Mundostories #245 Μαρόκο, η τέταρτη αφρικάνικη στα προημιτελικά

Mundostories #245 Μαρόκο, η τέταρτη αφρικάνικη στα προημιτελικά

🏆 Μαρόκο, η τέταρτη αφρικάνικη στα προημιτελικά

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 245 👇

Η πρώτη αφρικάνικη ομάδα που μετείχε σε Μουντιάλ ήταν η Αίγυπτος, το μακρινό 1934. Κι αποκλείστηκε νωρίς νωρίς από την Ουγγαρία με 4-2.

Το πρώτο Μουντιάλ με παραπάνω από μία αφρικάνικες ομάδες στην τελική φάση ήταν του 1982, με δύο. Το Καμερούν το πάλεψε για να περάσει από τον όμιλο αλλά υστέρησε στην ισοβαθμία με την Ιταλία (είχαν από τρεις ισοπαλίες!) και η Αλγερία έπεσε στο… στημένο ματς των Δυτικογερμανών με τους Αυστριακούς που έφεραν το βολικό 1-0 (και οι Αλγερινοί υστέρησαν σε τριπλή ισοβαθμία!).

Η πρώτη αφρικάνικη ομάδα που προκρίθηκε από όμιλο ήταν το 1986 το Μαρόκο. Τερμάτισε μπροστά από Αγγλία, Πολωνία και… Πορτογαλία, αποκλείστηκε δύσκολα στους «16» από τη Δυτική Γερμανία με 1-0.

Η πρώτη αφρικάνικη ομάδα που μπήκε στα προημιτελικά ήταν το Καμερούν το 1990. Η παρέα του Ροζέ Μιλά πρώτευσε σε όμιλο με Ρουμανία, Αργεντινή και ΕΣΣΔ, απέκλεισε στους «16» την Κολομβία με 2-1 στην παράταση και λύγισε, επίσης στην παράταση, με 3-2 στον προημιτελικό με την Αγγλία.

Στα προημιτελικά είχε μπει και η Σενεγάλη το 2002, μένοντας εκτός επίσης στην παράταση, από την Τουρκία, αλλά και η Γκάνα το 2010 χάνοντας στα πέναλτι από την Ουρουγουάη.

Το Μαρόκο έγινε φέτος η τέταρτη ομάδα της Αφρικής που φτάνει στους «8» του Μουντιάλ, μετά την πρόκρισή του στα πέναλτι επί της Ισπανίας. Και οι άλλες τρεις δεν λύγισαν στο 90λεπτο…