Menu

Ενιαίο Copa América;

Ενιαίο Copa América;

Το Copa América 2024 ψάχνει… έδρα και συμμετοχές. Και ίσως τελικά να μην είναι μακριά ένα ενιαίο Copa América, και Νότιας και Βόρειας Αμερικής, που θα αντικαταστήσει το κανονικό και θα καταργήσει την αστειότητα του βορρά ονόματι Gold Cup.

Το 2016, με αφορμή τα 100 χρόνια του θεσμού, έλαβε χώρα το Copa América Centenario με έδρα τις ΗΠΑ. Συμμετείχαν όλες του νότου, και οι δέκα (Αργεντινή, Βολιβία, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Ισημερινός, Παραγουάη, Περού, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα) και έξι της CONCACAF (ΗΠΑ, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Τζαμάικα, Αϊτή και Παναμάς).

Το Copa America του 2024 επρόκειται να γίνει στο Εκουαδόρ αλλά αποσύρθηκε λόγω αδυναμίας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και η CONΜEBOL αναζητά έδρα. Προσφέρθηκαν λοιπόν οι ΗΠΑ, ξανά. Και έβαλαν και στο τραπέζι να συμμετάσχουν ως προσκεκλημένες και οι άλλοι δύο συνδιοργανωτές του Μουντιάλ 2026, το Μεξικό και ο Καναδάς.

Δέκα συν τρεις, ίσον 13. Και ήδη χώρες της CONCACAF όπως η Κόστα Ρίκα και η Ονδούρα εκφράζουν ανοιχτά την ιδέα να μετάσχουν.

Μια επετειακά, σε λίγο από ανάγκη, δεν αργεί το Copa America να γίνει όλης της… Αμέρικα. Γιατί όχι;