Menu

Ποιος, μα ποιος, τους ξεγράφει;

Ποιος, μα ποιος, τους ξεγράφει;

Έγραψε ιστορία και δεν είναι κλισέ! Η πρώτη αφρικανική ομάδα στα χρονικά που περνάει στα ημιτελικά ενός Μουντιάλ – και πανάξια!

Σας χαλάει ο τρόπος που παίζει το Μαρόκο. Μα είναι καρμπόν η Ελλάδα του Ρεχάγκελ το 2004 στην Πορτογαλία. Καρμπόν. Σφιχτή άμυνα αλλά όχι σκληρή, σκυλιά του πολέμου στα χαφ που… καταπίνουν τους αντιπάλους, φιλοτιμία μπροστά. Μα ποια άλλη ομάδα έχει μπακ σαν τον Χακίμι στο Μουντιάλ, χαφ σαν τον Αμπραμπατ και εξτρέμ σαν τον Ζίγες;

Και η σύμπτωση ξέρετε ποια είναι; Το γκολ του Εν Νεσίρι, με την έξοδο του… Μεσολογγίου από τον Ντιόγο Κόστα, δεν θύμισε Χαριστέα και Ρικάρδο στον τελικό του 2004;

Μάγκες οι Μαροκινοί. Κι ας σας κουράσω, τα γράφω από το πρώτο τους παιχνίδι στο Μουντιάλ. Έχουν να ηττηθούν σε 90λεπτο επίσημο αγώνα από το… προηγούμενο Μουντιάλ, τότε από την… Πορτογαλία. Και, έκτοτε, στο 25-11-0 το σερί!

Ποιος, μα ποιος, τους ξεγράφει, είτε με Γαλλία είτε με Αγγλία; Ζουν το παραμύθι τους, το όνειρό τους. Τέτοια έκπληξη έχω να δω σε Μουντιάλ από την Κροατία το 1998 και την Τουρκία το 2002.

Υποκλίνεσαι απλά. Και αυτόν τον Βαλίντ Ρεγκραγκί τον έχω λατρέψει, θέλω να του γλείψω την καράφλα (μας καλοπλήρωσε κιόλας σήμερα, ντε…).