Menu

Μποζιονέλος, προγνωστικά Τετάρτης 14/12 | Ειδικά παικτών ως 3.90

Μποζιονέλος, προγνωστικά Τετάρτης 14/12 | Ειδικά παικτών ως 3.90

Μποζιονέλος προγνωστικά. Με ακούτε και στον Libero 107,4 FMστην περίοδο του Μουντιάλ (αλλαγή!) στις 09:40 το πρωί σε Γιώργο Μύρτσο και Άννα Ορφανίδου! Για να πιάνουμε όλο το φάσμα…

Χθες: είπαμε, όταν περνάει το βασικό μπετ είμαστε καλά και το να μπει γκολ και δύο ημίχρονα του Αργεντινή – Κροατία ήταν… δωράκι στο 2.15. Πέρασαν επίσης ο καταλογισμός πέναλτι στο 3.15, οι over 1,5 προσπάθειες για γκολ του Πέρισιτς στο 2.27 και το over 0,5 σουτ στην εστία του Εντσο Φερνάντες στο 2.65.

Τα αφιερώματά μου στα ημιτελικά

Μποζιονέλος προγνωστικά και σκέψεις

Γαλλία – Μαρόκο: Δαυίδ εναντίον Γολιάθ έγραψα και στην ανάλυση και… έτσι είναι. Η πρωταθλήτρια Κόσμου ενάντια στην πρωτάρα σε ημιτελικά. Πόσα θαύματα χωρούν ακόμη στο Κατάρ; Θα το ξέρουμε απόψε.

Case study πάντως ο τρόπος που οι Μαροκινοί ανοίγονται και κλείνουν τους χώρους, μειώνοντας τα xGoals των αντιπάλων. Η απάντηση σε αυτό είναι οι πλαγιοκοπήσεις, άρα χρειάζεται ταχύτητα, άρα.. Εμπαπέ: θεωρητικά η Γαλλία μπορεί να βρει 2-3 τέτοιες φάσεις. Πρακτικά, δεν είναι πάντα η σωστή μέθοδος.

Κυνικά, έχω την αίσθηση ότι το Μαρόκο θα πέσει μεν, με ψηλά το κεφάλι δε. Κάτι σε 2-0 με γκολ προς τα τέλη κάθε ημιχρόνου, ίσως. Πέντε γκολ έχει βάλει, τα τέσσερα στον Καναδά (ευκολάκι) και στους αφελείς Βέλγους, συν ένα παλικαρίσιο με την Πορτογαλία – αλλά και χάρη στην έξοδο του… Μεσολογγίτη τερματοφύλακα Ντιόγκο Κόστα.

Οι Ραμπιό και Ουπαμεκανό είναι με γρίπη, οι Φοφανά και Κονατέ μπαίνουν ενδεκάδα αν τυχόν δεν αγωνιστούν, πιο κομβική η απουσία του Ραμπιό βέβαια, αλλά σημερινά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι παίζουν κανονικά. Αμφίβολος στο Μαρόκο ο βασικός στόπερ Αγκέρντ, θα προλάβει ο έτερος βασικός στόπερ Σαΐς.

Αλύγιστες και οι δύο…

Σημαντικό: το Μαρόκο είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, αήττητο στα τελευταία 36 επίσημα παιχνίδια του, στα 90λεπτα (25-11-0)! Στα τελευταία δύο Copa Africa αποκλείστηκε στην παράταση και τα πέναλτι αντίστοιχα!

Ναι μεν το Μαρόκο είναι… αλύγιστο αλλά η Γαλλία έχει υποστεί μόλις μια ήττα στα 90λεπτα σε Μουντιάλ και Euro μετά τον αποκλεισμό από τη Γερμανία το 2014 με 1-0 στη Βραζιλία, φέτος από την Τυνησία όπου έπαιξε με αναπληρωματικούς (και κακώς της ακυρώθηκε γκολ στο 91’). Σούμα; 17-5-1, και οι πέντε ισοπαλίες στα Euro, επιμέρους σε Μουντιάλ είναι από τότε στο 10-0-1.

Εν συντομία, τα σημαντικότερα στατιστικά (πάντα βοηθούν) που… αλίευσα.

  • Η Γαλλία έχει 3/6 προκρίσεις από ημιτελικά, οι τρεις συνεχόμενες (1998, 2006, 2018), εξ αυτών μετά το 90λεπτο κρίθηκε αυτός του 1982 με τη Δυτική Γερμανία.
  • Η Γαλλία έγινε η πρώτη κάτοχος μετά το 1998 που φτάνει στα ημιτελικά, τότε η Βραζιλία είχε προχωρήσει ως τον τελικό χάνοντας με 3-0 από… τη Γαλλία.
  • Στο 3-0-3 ο απολογισμός των Γάλλων ενάντια σε αφρικάνικες ομάδες στο Μουντιάλ.
  • Το 1986 το Μαρόκο έγινε η πρώτη αφρικάνικη ομάδα που προκρίθηκε από όμιλο, φέτος έγινε η πρώτη αφρικάνικη ομάδα που μπήκε στα ημιτελικά.
  • Η Γαλλία δέχθηκε γκολ στα τελευταία 10/11 παιχνίδια της.
  • Οι «μπλε» σημείωσαν στο β’ ημίχρονο τα τελευταία 15/19 γκολ τους σε επίσημα και φιλικά.
  • Στο 5-1 τα γκολ του Μαρόκου στο Μουντιάλ 2022, δέχθηκε γκολ μόνο στο 2-1 από τον Καναδά κι εκεί από… αυτογκόλ.
  • Το Μαρόκο υστέρησε σε ποσοστό κατοχής σε όλα του τα παιχνίδια στο φετινό Μουντιάλ.
  • Οσες άλλες αφρικάνικες χώρες (Καμερούν 1990, Σενεγάλη 2002, Γκάνα 2010) προχώρησαν ως τουλάχιστον τους «8» ενός Μουντιάλ, αποκλείστηκαν είτε στην παράταση είτε στα πέναλτι!

Έχω την αίσθηση ότι, δύσκολα μεν, θα το πάρει δε, η Γαλλία. Πανέμορφο το παραμύθι των Μαροκινών, πρώτος θα πανηγυρίσω αν τα καταφέρουν και πάλι (ανοίγοντας ακόμη περισσότερο τον δρόμο στην… αχώνευτη σε μένα, Αργεντινή, αλλά και με τους Γάλλους να παίξει, πάλι εκτιμώ ότι θα το πάρει…) ωστόσο σε τέτοια παιχνίδια κάνει τη διαφορά η ποιότητα, η εμπειρία, ο πάγκος. Τι πόνταρα;

  1. Σκόρερ; Ναι, ΟΚ, Εμπαπέ, Ζιρού οι προφανείς, μα έχουν βάλει φέτος γκολ και ο Ραμπιό και ο Τσουαμενί. Ο Ντεμπελέ και ο Γκριζμάν, όχι ακόμη, ο πρώτος κάνει φάσεις, ο δεύτερος έχει άλλο ρόλο φέτος μα, ενστικτωδώς, πήγε το μάτι εκεί: κάνα στημένο, κάνα μακρινό σουτ, καμιά προβολή, κάτι… Το πήρα σε στοίχημα «Ζιρού ή Γκριζμάν».
  2. O οποίος Γκριζμάν έβγαλε δύο ασίστ στο 2-1 με την Αγγλία, έφτασε τις 28 και είναι ο κορυφαίος στην εν λόγω κατηγορία στην ιστορία των «μπλε», πάμε για άλλη μία απόψε.
  3. Πέναλτι, ναι, και απόψε, όπως και χθες (είδατε πόσο εύκολα το πήρε η Αργεντινή), ο Μεξικανός ρέφερι Ράμος δεν έχει καταλογίσει κανένα μάλιστα στα άλλα τρία μουντιαλικά που σφύριξε στο Κατάρ.
  4. Ψηλά κορμιά και στις δύο, οι Μαροκινοί με κεφαλιά απέκλεισαν τους Πορτογάλους, οι Γάλλοι έχουν μπροστά τον Ζιρού, παίξει και να μπει γκολ με το κεφάλι απόψε.
  5. Ο Μπουφάλ θα έχει από εκεί τον Κουντέ, που είναι λύση ανάγκης ως δεξί μπακ, δοκιμάζει το πόδι του, ένα σουτ ανά αγώνα το κάνει, αν είναι λίγο εύστοχος, καλοπληρώνει.
  6. Από κάρτες, ο Ουνάχι είναι ο επικρατέστερος από το Μαρόκο καθώς είναι άγνωστο ποιοι θα παίξουν βασικοί στόπερ (και Ελ Γιαμίκ δέχεται εύκολα, αν ξεκινήσει).
  7. Ναι μεν στριφογυρίζει πάλι στο μυαλό μια βατή νίκη του φαβορί (όπως χθες, με την Αργεντινή, αλλά… κότεψα) αλλά η απόδοση με οδηγεί σε νίκη της Γαλλίας με 1 ή 2 γκολ διαφορά. Και λογικό, και καλοπληρώνει, αρκεί το αουτσάιντερ να μην καταρρεύσει, όπως η Κροατία.
  8. Κλείνοντας, κι ένα combo του 4.40 multi επιλογών…

Χωρίς βασικό bet απόψε, οκτώ διάφορων επιλογών, η τσέπη και το ένστικτο του καθενός σας ποιο θα ακολουθήσει…

  • Ειδικά

21:00 Γαλλία – Μαρόκο: Νίκη Γαλλίας με 1 ή 2 γκολ διαφορά (2.10)

21:00 Γαλλία – Μαρόκο: Καταλογισμός πέναλτι (2.80)

21:00 Γαλλία – Μαρόκο: Γκολ με κεφαλιά (2.70)

Combo

  • 21:00 Γαλλία – Μαρόκο: Γκολ Γαλλίας και στα 2 ημίχρονα & over 2,5 κάρτες & συνολικά γκολ 2-4 (4.40)

Ειδικά παικτών

  • 21:00 Γαλλία – Μαρόκο: Γκολ Γκριζμάν ή Ζιρού (2.05)
  • 21:00 Γαλλία – Μαρόκο: Γκριζμάν over 0,5 ασίστ (3.50)
  • 21:00 Γαλλία – Μαρόκο: Μπουφάλ over 0,5 σουτ στην εστία (2.52)
  • 21:00 Γαλλία – Μαρόκο: Να δεχθεί κάρτα ο Ουνάχι (3.90)