Menu

Ο μουντιαλικός επίλογος του Γιάννη Διακογιάννη

Ο μουντιαλικός επίλογος του Γιάννη Διακογιάννη

O Γιάννης Διακογιάννης ήταν, κατά γενική ομολογία και αποδοχή, η σημαντικότερη προσωπικότητα τηλεσχολιαστή και ιστορικού του ποδοσφαίρου που ανέδειξε η χώρα.

Η τελευταία του μουντιαλική μετάδοση έλαβε χώρα στις 11 Ιουνίου 1998 στο Μουντιάλ της Γαλλίας και στον αγώνα Ιταλία – Χιλή 2-2, αποδεικνύοντας πως παρά την χρόνια απραξία και το βεβαρημένο της υγείας του, παρέμενε ο κορυφαίος Έλληνας sportcaster.

H καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε, καθ’ όλη τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου, σε συνδυασμό με τον υγρό, κρύο αέρα και την κακή υποδομή των δημοσιογραφικών θεωρείων, που άφηνε ακάλυπτους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, επηρέασαν σε αρνητικό βαθμό την υγεία του, με αποτέλεσμα μετά το τέλος του ματς να εμφανίσει υψηλό πυρετό και να μεταφερθεί εσπευσμένα στην πανεπιστημιακή κλινική του Μπορντό. Η διάγνωση ήταν ωτίτιδα βαριάς μορφής, με συνοδεία έρπη στο αυτί και μηνιγγίτιδα πρώτου βαθμού, αποτέλεσμα ευάλωτου οργανισμού στις δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες. Ο δημοφιλής sportcaster έχασε, φυσικά, όλο το υπόλοιπο Μουντιάλ, αφού προείχε η αποκατάσταση της υγείας του. Και οι οπαδοί της μπάλας χάσαμε τη φωνή που στιγμάτισε για πάντα τα κορυφαία ματς της νιότης μας…