Menu

Mundostories #279 Μέσι και Μαραντόνα… συμπαίκτες; Κι όμως…

Mundostories #279 Μέσι και Μαραντόνα… συμπαίκτες; Κι όμως…

🏆 Μέσι και Μαραντόνα… συμπαίκτες; Κι όμως…

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 279 👇

Οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της Αργεντινής είχαν καταφέρει να συνυπάρξουν στο ίδιο ματς μία και μοναδική φορά! Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα αποτελούσε και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους (αν όχι τον κορυφαίο) που έβγαλε το άθλημα. Βέβαια, δεν ήταν λίγες οι φορές, που είχε συγκριθεί με τον Λιονέλ Μέσι.

Οι δύο θρύλοι ήταν πάντα ένα δίλημμα για τους φίλους του ποδοσφαίρου, για το ποιος είναι καλύτερος, παρότι έπαιξαν σε διαφορετικές εποχές. Συνήθως, η κόντρα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που πρόλαβαν και σε αυτούς που δεν πρόλαβαν να δουν τον Μαραντόνα να παίζει.

Ωστόσο, πώς θα φαινόταν σε κάποιον να δει και τους δύο στην ίδια ομάδα, συμπαίκτες. Η απόλυτη ποδοσφαιρική μαγεία. Και όμως, έχουν παίξει…

Ήταν Δεκέμβριος του 2005, όταν διοργανώθηκε ένα φιλικό παιχνίδι για φιλανθρωπικό σκοπό. Η All Star της Αργεντινής είχε και τον Ντιεγκίτο αλλά και τον 18χρονο τότε Λιονέλ Μέσι. Οι δυο τους παίρνουν θέση στον αγωνιστικό χώρο, με τον παλαίμαχο άσο στο χώρο του κέντρο και τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα στην επίθεση.

Στο χορτάρι, εκτός από το παρελθόν και το μέλλον της ποδοσφαιρικής Αργεντινής, υπήρχαν μεταξύ άλλων και οι Ντιέγκο Σιμεόνε, Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν, Σέρχιο Αγουέρο και Χουάν Ρομάν Ρικέλμε.

Όπως ήταν φυσικό, και μόνο η παρουσία των δύο ήταν το όνειρο κάθε ανθρώπου που βλέπει ποδόσφαιρο.

Ο Μαραντόνα διένυε το 45ο έτος της ηλικίας του ενώ ο δεύτερος πραγματοποιούσε τα πρώτα βήματα της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Μπαρτσελόνα, όντας 18 χρονών. Προφανώς και δεν «βγήκαν» όλες οι επινοήσεις τους αλλά η άνεση με την οποία έπαιζαν το ένα-δύο μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως με περισσότερα φιλικά στα πόδια τους… θα έκαναν παπάδες!

Η πρώτη επαφή μεταξύ Λέο και Ντιέγκο ήταν τηλεφωνική και συνέβη κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ U20 που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2005 στην Ολλανδία. Η Αργεντινή με πρωταγωνιστή τον Μέσι είχε αποκλείσει στον ημιτελικό τη Βραζιλία (2-1) και ετοιμαζόταν για τον μεγάλο τελικό με τη Νιγηρία.

Ήταν ο Αργεντίνος δημοσιογράφος Στέφανο Μπολντρίνι, εκείνος που στη διάρκεια προπόνησης της “αλμπισελέστε” επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μαραντόνα και έχοντάς τον στη γραμμή, πλησίασε τον Μέσι και του έδωσε το κινητό. “Ναι; Ντιέγο; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μιλάω μαζί σας Ντιέγκο”, ήταν η πρώτη αντίδραση του Λέο, που αργότερα αποκάλυψε ότι ο “πελούσα” του είχε ζητήσει να κατακτήσουν το τρόπαιο, κάτι που έγινε πραγματικότητα, αφού η Αργεντινή νίκησε 2-1 με ισάριθμα τέρματα του Μέσι και στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου. Από εκείνη την ημέρα, η σχέση των δυο πέρασε από σαράντα κύματα, πάντα με “ευθύνη” του Μαραντόνα, αφού ο Λέο ούτε μια φορά στη ζωή του δεν έχει μιλήσει άσχημα για το «Θεό»…