Menu

Μποζιονέλος, προγνωστικά Κυριακής 18/12 | Τελικός έως… 18.00

Μποζιονέλος, προγνωστικά Κυριακής 18/12 | Τελικός έως… 18.00

Μποζιονέλος προγνωστικά. Με ακούτε και στον Libero 107,4 FMστην περίοδο του Μουντιάλ (αλλαγή!) στις 09:40 το πρωί σε Γιώργο Μύρτσο και Άννα Ορφανίδου! Για να πιάνουμε όλο το φάσμα…

Οι προτάσεις ανεβαίνουν και στο προσωπικό μου Τelegram όπου κουβεντιάζουμε για στοίχημα, καθώς και για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Μπορείτε επίσης να δείτε βίντεο στο κανάλι μου στο Youtube αλλά και στο TikTok.

Το αφιέρωμα στο Αργεντινή – Γαλλία!

Μποζιονέλος προγνωστικά και σκέψεις

Αργεντινή – Γαλλία: τούτο το κείμενο αφορά μόνο στο «δια ταύτα» του τελικού του Μουντιάλ 2022, στατιστικά, παραδόσεις, σπάνια σερί κλπ. τα ανέφερα στο αφιέρωμα – μην επαναλαμβάνομαι.

Σε τέτοια ματς σηκώνει για ειδικά στοιχήματα, για γεγονότα που έχουν χρόνια να συμβούν ή δεν έχουν συμβεί ποτέ, για παίκτες που δεν περιμένει σχεδόν κανείς να σκοράρουν. Και, κυρίως, ένστικτο.

Θυμάμαι το ’18, στον τελικό ενός Μουντιάλ που έκανε ρεκόρ με αυτογκόλ, εκείνο το 12άρι που πληρωθήκαμε αδρά. Θυμάμαι το να κριθεί στην παράταση του ’14. Μου βγήκαν. Δεν βγαίνουν πάντα, όμως, εννοείται.

Η δική μου αρχική σκέψη είναι ταυτισμένη με το momentum – κι αυτό ανήκει εξ ολοκλήρου στην Αργεντινή: ότι θα το πάρει, το αξίζει άλλωστε, και ως ομάδα και με αυτά που κάνει ο Λιονέλ Μέσι στα γήπεδα του Κατάρ. Υπάρχουν όμως, «αγκάθια». Πρώτο, υπάρχει, η άμυνά της – ο Λιονέλ Σκαλόνι το γνωρίζει, εξ ου και συχνά είδαμε την «αλμπισελέστε» με τριάδα πίσω και τρεις κόφτες (Εντσο, Ντε Πολ, ΜακΑλιστερ).

Δεύτερο, αν βρεθεί πίσω στο σκορ δεν… Βασικά δεν την έχουμε δει πίσω στο σκορ από το φθινόπωρο του 2020! Άγνωστο, αν το βρει μπροστά της, πώς θα το διαχειριστεί, είναι μια άλλη ομάδα, απρόβλεπτη προς το καλύτερο.

Και υπάρχει κι ένα τρίτο «μη»: η αλύγιστη Γαλλία. Από το ’14, όταν αποκλείστηκε (άδικα, βάσει απόδοσης) από τη Γερμανία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, άλλη μια ήττα έκανε όλη κι όλη σε 90λεπτο κι αυτή ήταν φέτος από την Τυνησία που αδιαφόρησε και έπαιξε φουλ με αλλαγές ενώ της ακυρώθηκε κανονικό γκολ στο 91’. Ακόμη και στον τελικό του Euro 2016, στην παράταση ηττήθηκε, στο περσινό Euro έμεινε εκτός από την Ελβετία αλλά στα πέναλτι.

Και, μην το πάμε και πολύ μακριά: οι Γάλλοι έχουν 2/3 κατακτήσεις Μουντιάλ και η μόνη τους ήττα ήταν… στα πέναλτι, το 2006.

«Συν», γαλλικά, μπορώ να βρω κι άλλα πολλά, ας πούμε ενάντια σε νοτιοαμερικάνικες ομάδες στο Μουντιάλ είναι αήττητη με 5-5-0 στα τελευταία δέκα με τελευταία ήττα το 2-1 της… Αργεντινής το 1978. Αλλά, αν δεν παίξει ο Ραμπιό, είναι κομμένη στη μέση η Γαλλία. Ποιος Φοφανά, ας πάει να πουλήσει κάνα CD, την είδαμε και άνευ Ραμπιό με το Μαρόκο τι τρικυμία ήταν στο κέντρο.

Κοντολογίς, ως είθισται θα πάω κόντρα στο ρεύμα με γαλλική κατάκτηση αλλά σε μορφή… θρίλερ. Βλέπω πέναλτι, ναι, τρομερά μικρό το 0,09% σε τελικούς, ήτοι 7/21 κρίθηκαν μετά το 90λεπτο αλλά μόλις 2/21 στα πέναλτι: το ’94 υπέρ της Βραζιλίας και το ’06 υπέρ της Ιταλίας. Τρομερά μικρό…

Σε γκολ, το ασιατικό over 2 (με… μονάδα, void δηλαδή, σε ακριβώς 2 γκολ και πληρωμή σε 3+) αγοράζεται, και με 1-1 καλά είμαστε: δεν θα χάσουμε χρήματα.

Για σκόρερ, ζαριά είναι αν δεν πας σε προφανή. Τον Γκριζμάν μια φορά τον πόνταρα και με διέψευσε, από τους… αρτζεντίνιανς σε Εντσο θα πήγαινα, από τους φρανσέζ στον Τσουαμενί, πάνω κάτω ίδια σουτ κάνουν, επέλεξα τη θρασύτητα που επιδεικνύει ο τρομερά ταλαντούχος νεαρός Γάλλος.

Από κάρτες, περιμένω από τους μεσοαμυντικούς της «αλμπισελέστε» να σκυλιάσουν στο ματς της… ζωής τους, ο Ακούνια γυρίσει φρέσκος από αριστερά (και θα κάνει τον Ντεμπελέ να βγει νωρίς αλλαγή…), από δεξιά όμως στον Μολίνα θα βγαίνει ο Εμπαπέ: πρόβλημα. Και παραδόξως δεν έχει δει κάρτα σε έξι ματς.

Τέλος, VAR. μια φορά να πάει ο Μαρτσίνιακ, σε τέτοιο ματς που περιμένω αρκετές φάσεις, αξίζει ελέω απόδοσης.

ΥΓ1. Και… χατ-τρικ δεν έχει σημειωθεί ποτέ σε τελικό (του Χαρστ το ’66 ήταν σε 120 λεπτά, όχι 90): αν διαψευστώ και η Αργεντινή οργιάσει απόψε, αν το πιστεύετε δηλαδή, με 3 γκολ του κοντού το ιδανικό σενάριο (χεχε). Το άλλο, να πάει στα πέναλτι και να χάσει εκτέλεση ο Μέσι. Λέμε τώρα…

ΥΓ2. Εδώ τα όσα είπα στον Libero την Παρασκευή για τον τελικό…

  • Βασικό bet

17:00 Αργεντινή – Γαλλία: Over 2 AH (1.81)

  • Special bets

17:00 Αργεντινή – Γαλλία: Κατάκτηση, Γαλλία (1.95)

17:00 Αργεντινή – Γαλλία: Να κριθεί στα πέναλτι (5.00)

17:00 Αργεντινή – Γαλλία: Να σημειωθεί γκολ με φάουλ (6.00)

17:00 Αργεντινή – Γαλλία: Γκολ Τσουαμενί (18.00)

17:00 Αργεντινή – Γαλλία: Να δεχθεί κάρτα ο Μολίνα (4.50)

17:00 Αργεντινή – Γαλλία: Over 0,5 έλεγχος VAR (2.15)