Menu

Mundostories #284 Αργεντινή και Γαλλία στο top-5 των ρεκόρ σε πέναλτι στην ιστορία των Μουντιάλ

Mundostories #284 Αργεντινή και Γαλλία στο top-5 των ρεκόρ σε πέναλτι στην ιστορία των Μουντιάλ

🏆 Αργεντινή και Γαλλία στο top-5 των ρεκόρ σε πέναλτι στην ιστορία των Μουντιάλ

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 284 👇

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μετράει ήδη τέσσερις νοκ άουτ αναμετρήσεις που κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, με την Κροατία να προκρίνεται τόσο στη φάση των «16» όσο και στα προημιτελικά από την άσπρη βούλα. Η «Χρβάτσκα» μπορεί να εξελίσσεται σε… εξπέρ στις εκτελέσεις από τα εννέα μέτρα, αλλά είναι η χώρα με το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων;

5 – Γαλλία: οι νυν παγκόσμιοι πρωταθλητές Γάλλοι κατατάσσονται στην πέμπτη θέση στον κόσμο στη διαδικασία των πέναλτι, με ρεκόρ 2/4 σε προηγούμενες διοργανώσεις. Οι «τρικολόρ» ευστόχησαν στα μοναδικά πέναλτι τους σε Παγκόσμια Κύπελλα, αρχικά στον προημιτελικό του 1986, απέναντι στη Βραζιλία και στη συνέχεια εναντίον της Ιταλίας το 1998. Ωστόσο, στις πιο πρόσφατες διοργανώσεις δεν έχουν βρει δίχτυα, ενώ ηττήθηκαν και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στα πέναλτι από την Ιταλία. Η άλλη ήττα της Γαλλίας στη διαδικασία των πέναλτι είχε έρθει το 1982 από τη Δυτική Γερμανία, όταν αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση του τουρνουά.

4 – Βραζιλία: παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκε από τη φετινή διοργάνωση από την Κροατία στα πέναλτι, η Βραζιλία κατέχει το τέταρτο καλύτερο ρεκόρ από τα εννέα μέτρα σε προηγούμενες διοργανώσεις, έχοντας πανηγυρίσει στις τρεις από τις πέντε διαδικασίες. Οι τρεις νίκες ήρθαν το 1994, το 1998 και το 2008 αντίστοιχα, αλλά η πιο εντυπωσιακή εμφάνιση τους από την άσπρη βούλα ήταν σίγουρα αυτή που τους χάρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1994. Η Βραζιλία πέτυχε τη νίκη με 3-2 επί της Ιταλίας το 1994, με τους Φράνκο Μπαρέζι, Ντανιέλε Μασάρο και Ρομπέρτο Μπάτζιο να χάνουν όλα τα κρίσιμα πέναλτι για να παραδώσουν στη Βραζιλία το στέμμα. Η τελευταία φορά που αγώνας κρίθηκε από τα εννέα μέτρα για την Βραζιλία δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους 5 φορές νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς υπέστησαν ήττα σοκ φέτος από την Κροατία.

3 – Κροατία: οι φετινοί ήρωες της διαδικασίας των πέναλτι είναι το νούμερο τρία στη λίστα και η Κροατία όχι μόνο μετράει τέσσερις νίκες στη συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά έχει επίσης ρεκόρ 100% όταν το ματς οδηγείται εκεί. Οι δύο πρώτες φορές που η Κροατία οδηγήθηκε στα πέναλτι σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν στην προηγούμενη διοργάνωση, αποκλείοντας τόσο τη Δανία όσο και τη γηπεδούχο Ρωσία. Οι δύο τελευταίες νίκες για την Κροατία ήρθαν και οι δύο στο Κατάρ φέτος, καθώς προσπέρασαν το εμπόδιο της Ιαπωνίας στη φάση των «16», ακολουθούμενη από μια τεράστια νίκη εναντίον της Βραζιλίας.

2 – Γερμανία: είναι εξαιρετική στα πέναλτι, ωστόσο βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας. Παρά την κακή απόδοση σε πιο πρόσφατες διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Γερμανία είναι αναμφίβολα μία από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο από τα εννέα μέτρα, χωρίς να έχει ηττηθεί στα πέναλτι. Οι Γερμανοί έδειξαν για πρώτη φορά το ταλέντο τους το 1982 νικώντας τη Γαλλία στον ημιτελικό.  Οι άλλες τρεις νίκες της Γερμανίας στα πέναλτι ήρθαν εναντίον του Μεξικού το 1986 (προημιτελικός), της Αγγλίας το 1990 (ημιτελικός) και της Αργεντινής το 2006 (προημιτελικός).

1 – Αργεντινή: μπορεί να ηττήθηκε μία φορά από την άσπρη βούλα (από τη Γερμανία το 2006), ωστόσο κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας ως η μόνη ομάδα στον κόσμο που έχει κερδίσει πέντε φορές στη διαδικασία των πέναλτι στην ιστορία των διοργανώσεων. Η πιο εμβληματική νίκη της «αλμπισελέστε» σημειώθηκε το 2014, όταν αντιμετώπισαν την Ολλανδία στον προημιτελικό. Η Αργεντινή πέρασε την αντίπαλό με 4-2, με τους Ολλανδούς να έχουν μοιραίους τους Σνάιντερ και Φλάαρ. Οι Ολλανδοί έπεσαν θύματα της και φέτος στο Κατάρ, ενώ οι άλλες τρεις νίκες της Αργεντινής στα πέναλτι ήρθαν εναντίον της Γιουγκοσλαβίας το 1990 (προημιτελικός), της Ιταλίας το 1990 (ημιτελικός) και της Αγγλίας το 1998 (φάση των «16»).