Menu

Η Νίκαια ήταν πάντα… δύσβατη για τον Παναθηναϊκό

Η Νίκαια ήταν πάντα… δύσβατη για τον Παναθηναϊκό

6 Απριλίου 1996. Λίγα 24ωρα μετά τη νίκη-ορόσημο στο Αμστερνταμ επί του Αγιαξ (η οποία έδινε σημαντικές ελπίδες για πρόκριση στον τελικό του Champions League), ο… μεθυσμένος από χαρά Παναθηναϊκός πήγε στη Νίκαια για να τεθεί αντιμέτωπος με τον πάντα σκληροτράχηλο Ιωνικό. Η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα αποδείχθηκε οδυνηρή. Ο Νίκος Φρούσσος με δύο γρήγορα γκολ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Ιωνικό, ο Γ.Χ. Γεωργιάδης μείωσε μόλις στο 88’. Η ήττα πλήγωσε το στρατόπεδο των «πράσινων» μόλις τέσσερις ημέρες μετά το θρίαμβο…

Ηταν, ύστερα από οκτώ ματς και απολογισμό 0-2-6, η πρώτη νίκη του Ιωνικού στην ιστορία του επί του Παναθηναϊκού.

Οι δύο ομάδες έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στις ισοπαλίες, με το 4-4 της σεζόν 1998-99 να είναι παράλληλα και το πιο παραγωγικό μεταξύ τους παιχνίδι σε γκολ, ενώ ακολούθησε το 2-2 την επόμενη σεζόν και το 3-3 ακριβώς μετά.

Μόλις μια αναμέτρηση τους έχει ολοκληρωθεί χωρίς να σημειωθεί γκολ, το 0-0 της σεζόν 2004-05, ενώ η ευρύτερη νίκη του Παναθηναϊκού ήταν την σεζόν 2006-07 με 4-0 με τον Θανάση Τσίγκα να σημειώνει δύο τέρματα, τον Πουλόπουλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και το σκορ να κλείνει από τον Ρομέρο….