Menu

Νάπολι – Γιουβέντους. Δύο αντίθετοι κόσμοι…

Νάπολι - Γιουβέντους. Δύο αντίθετοι κόσμοι…

Τα παιχνίδια της Νάπολι με τη Γιουβέντους έχουν πάντα μια ιδιαίτερη γεύση, από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 που αφίχθη στον ιταλικό Νότο ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Λέγοντας για ιταλικό Νότο αυτό το παιχνίδι ήταν πάντα ένα σύμβολο της… πάλης με τον πλούσιο Βορρά, η κατάκτηση του σκουντέτο του 1987 ήταν μια λύτρωση για τους ναπολιτάνους, μια εξιλέωση, μία νίκη, σήμαινε πολλά περισσότερα από μια απλή ποδοσφαιρική νίκη.

Δύο αντίθετοι κόσμοι λοιπόν, πάμε στο σήμερα και στο τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για την οικονομία του πρωταθλήματος. δύο αντίθετοι κόσμοι και αγωνιστικά, στη… συμπεριφορά τους στη φετινή σεζόν.

Η Νάπολι, που έχει το +7 από τη δεύτερη Γιουβέντους, είναι με διαφορά η πιο θεαματική ομάδα της Serie A. Με την επιθετική φιλοσοφία που πρεσβεύει ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, οι «παρτενοπέι» σκόρπισαν τρόμο εντός και εκτός συνόρων, στο πρωτάθλημα έχουν πετύχει 39 γκολ μετά από 17 παιχνίδια, βρίσκοντας πολλά από πολλούς, με τους Οσίμχεν (10 γκολ) και Κβαρατσκέλια (6) να ξεχωρίζουν.

Από την πλευρά της η Γιουβέντους του πραγματιστή Μαξ Αλέγκρι πρεσβεύει το δόγμα «πρώτα το μηδέν και ένα γκολ θα το βρούμε μπροστά». Και φέτος το κάνει στον απόλυτο βαθμό και με σχεδόν… αποκρουστικό τρόπο. Η «βέκια σινιόρα» μετρά οκτώ διαδοχικές νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ, έχει την καλύτερη άμυνα μόλις με επτά παθητικό και από εκεί που η σεζόν της θεωρούνταν τελειωμένη, πλέον εγείρει σοβαρές αξιώσεις για το σκουντέτο. Ειδικά αν κάνει το κόλπο σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τον Βεζούβιο…

Στο αγωνιστικό σκέλος η Νάπολι δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα, παρόντες άπαντες στο προσκλητήριο του Σπαλέτι. Αντίθετα η Γιουβέντους, που έχει εκτός μάχης τους Μπονούτσι, Ντε Σίλιο και Πογκμπά, περιμένει κάποια καλά νέα από την τελευταία προπόνηση για τους Βλάχοβιτς και Κουαδράδο, μήπως προλάβουν την αποστολή.

Ματς κρίσιμο αλλά όχι καθοριστικό βεβαίως, για να δούμε σε ποιαν από τις δύο θα φέρει… κακοτυχία, μιας και είναι Παρασκευή και 13…


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 13/1/2022