Menu

Ολυμπιακός – Αρης. Αήττητο… 40 ετών

Ολυμπιακός - Αρης. Αήττητο… 40 ετών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Καραϊσκάκη τον Αρη. «Παρέλαση» έκαναν οι Πειραιώτες στον Βόλο, με 4-0 και ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ, για να ξαναμπούν πλέον στο κόλπο του τίτλου, αφού μείωσαν στους 7 βαθμούς από την κορυφή. Πρώτη φορά φέτος έκανε τρίτη σερί νίκη η ομάδα του Μίτσελ, ο οποίος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στη μεσοβδόμαδη, διαδικαστική ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο (2-2), παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει, μεσοβδόμαδα… τον Αρη.

Οι «κίτρινοι» δεν είχαν πρόβλημα να ντουμπλάρουν τις νίκες τους μεσοβδόμαδα επί του Λεβαδειακού και να πάρουν επίσης την πρόκριση για τα προημιτελικά. Ο (φευγάτος) Μαντσίνι με πέναλτι σημείωσε το μοναδικό γκολ στο 35′, προηγουμένως κέρδισαν εύκολα με 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης και μετά από καιρό σκαρφάλωσαν στην 5η θέση.

Η παράδοση έχει τρομερό ενδιαφέρον. Πέρυσι ο Άρης όχι μόνο νίκησε τον Ολυμπιακό μετά από 12 χρόνια (2-1 στην κανονική περίοδο), αλλά του σταμάτησε το αήττητο σερί στη σεζόν, ενώ τον νίκησε και φέτος (1-0), «χτίζοντας ένα μικρό σερί. Είχαν μεσολαβήσει, και στις δύο έδρες, 24 επίσημοι αγώνες (20 από αυτούς για το πρωτάθλημα), που δεν μπορούσε να νικήσει τον Ολυμπιακό. Ήτοι από τις 28 Απριλίου 2010, 2-0 τότε με δύο γκολ του Τζόνσον, μεσολάβησε «ερυθρόλευκο» σερί 16-4-0.

Επιμέρους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» όμως το σερί του Ολυμπιακού… καλά κρατεί. Είναι επί 23 σερί επίσημα παιχνίδια αήττητος υποδεχόμενος τον Άρη (20-3-), εξ αυτών τα 19 στο πρωτάθλημα. Ήτοι, μετά τη νίκη του Άρη στις 27 Ιανουαρίου 2002 με 1-0 (με κεφαλιά του Τζμπαρί στο 79’), ματς που όμως είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Στο Φάληρο ο Άρης έχει να νικήσει από τις 6 Νοεμβρίου 1983, δηλαδή 40 χρόνια, 1-0 με γκολ του Ερικσον! Προπονητής του Ολυμπιακού σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Γερμανός Χάινς Χέερ, ο οποίος έπειτα από δύο γεμάτες σεζόν με τον ΠΑΟΚ (68 παιχνίδια), έμεινε στον πάγκο του Ολυμπιακού μόλις για 11 παιχνίδια πρωταθλήματος, κάνοντας 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 14/1/2023