Menu

Ο… κρυπτονίτης «εξάστερος» και ο (χωρίς νίκη στο ΟΑΚΑ) Μπαρτζώκας

Ο… κρυπτονίτης «εξάστερος» και ο (χωρίς νίκη στο ΟΑΚΑ) Μπαρτζώκας

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός απόψε στο ΟΑΚΑ. Πρόωρα… σκάει φέτος το clasico, ανέτοιμοι και οι δύο ακόμη. Ο «εξάστερος» μπορεί να νίκησε στη Ρωσία τη Χίμκι αλλά με Σαντ Ρος και Τζάκσον ανέτοιμους, τον Σκάιλς να ντεμπουτάρει και τον Μποχωρίδη νοκ άουτ με θλάση, καλούνται σε… αλχημείες. Ούτε Πειραιώτες είναι έτοιμοι, με τη Ζάλγκιρις όχι μόνο ηττήθηκαν στο ΣΕΦ αλλά έδειξαν παντελή έλλειψη χημείας και ομοιογένειας, εξ ου και ο Κώστας Σλούκας αναλώθηκε σε ασίστ (7 σε 26 λεπτά). Πάντως, αουτσάιντερ τον Παναθηναϊκό, έστω και σε άδειο γήπεδο, δεν τον βάζεις. Εχει πολυάριθμο ρόστερ ο Γιώργος Βόβορας που μπορεί να πάρει πράγματα ακόμη κι από τον τελευταίο του πάγκου. Και, ξέχωρα από αυτό, το line σε πόντους είναι χαμηλό, περιμένω ματς με υψηλό σκορ.

Εναλλακτικά, ο Παναθηναϊκός περιμένω να παίξει πολύ κάτω από τη ρακέτα και βρίσκω αξία στο να βάλει ο Παπαγιάννης τουλάχιστον 7 πόντους, όπως και ο Σλούκας να μοιράσει τουλάχιστον 7 ασίστ.

Ποτέ διπλό στο ΟΑΚΑ

Αναβιώνει παράλληλα και η κόντρα του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον Παναθηναϊκό. Εκτός από το ελληνικό πρωτάθλημα, ο κόουτς των Πειραιωτών έχει αντιμετωπίσει το «τριφύλλι» με ακόμη τέσσερις ακόμα: Μαρούσι, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Μπαρτσελόνα και Χίμκι. Έχει τεθεί αντιμέτωπος συνολικά 14 φορές με τους «πράσινους», έχοντας 9 νίκες και 5 ήττες, όλες οι ήττες ήταν… στο ΟΑΚΑ, απ’ όπου δεν έχει φύγει ποτέ νικητής.

Επιμέρους ως, δε, προπονητής του Ολυμπιακού έχει 2 νίκες και 1 ήττα στην Euroleague. Συνολικά πάντως ο Παναθηναϊκός είναι ο… κρυπτονίτης του, αφού σε 18 παιχνίδια, έχει 8 νίκες και 10 ήττες από τον «εξάστερο». Στα της Euroleague, νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, τόσο στο top-16 του 2013-14 όσο και στην περσινή regular season.

Συνάμα, Γιάννης Παπαπέτρου και Κώστας Σλούκας τίθενται αντίπαλο για πρώτη φορά εν Ελλάδι, υπήρξαν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι του 2013, όταν ο Παπαπέτρου αποφάσιζε να εγκαταλείψει το κολλέγιο του Τέξας για να υπογράψει στους Πειραιώτες σε ηλικία 19 ετών, όταν το άστρο του Σλούκα είχε ήδη λάμψει για τα καλά.

Συνάμα, σε άδειο γήπεδο αναμετρώνται οι «αιώνιοι» για έβδομή φορά και πρώτη… ευρωπαϊκά. Σε άλλα έξι, σε Α1 ή Κύπελλο, οι «πράσινοι» μέτρησαν τέσσερις νίκες (τρεις για το Κύπελλο και μία για το πρωτάθλημα) έναντι δύο των Πειραιωτών (και οι δύο στο πρωτάθλημα).

Οι συμπτώσεις με το 2014!

Πώς τα… φέρνει η μπασκετική ζωή, ε… Πριν από έξι χρόνια αντάμωσαν ξανά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός σε άδειο ΟΑΚΑ, ελέω τιμωρίας των «πράσινων» από τους τελικούς της προηγούμενης σεζόν. Και τότε, 2014, στην άκρη του πάγκου του Ολυμπιακού βρισκόταν ο Μπαρτζώκας που έμπαινε στην τρίτη σεζόν του στους «ερυθρόλευκους», από τους νυν του ρόστερ υπήρχαν Σπανούλης, Πρίντεζης αλλά και Σλούκας και σε αυτό του Παναθηναϊκού ο Μποχωρίδης (δεν θα παίξει απόψε), ενώ ο Χαραλαμπόπουλος άλλαξε χρώματα. Τότε οι Πειραιώτες πήγαν ως φαβορί για τη νίκη καθώς από τους «πράσινους» έλειπαν Γκιστ, Νέλσον, Χαραλαμπόπουλος και Μαυροκεφαλίδης, πριν τη λήξη μάλιστα έχασαν 58-68. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός το γύρισε, ο Διαμαντίδης ισοφάρισε με τρίποντο 16” πριν το φινάλε και ο Σλούκας πήγε στη γραμμή των βολών δέκα δευτερόλεπτα αργότερα. Έβαλε τη μία, ο Διαμαντίδης πήρε την μπάλα, έτρεξε το γήπεδο πάσαρε στον Εστέμπαν Μπατίστα και μετά έγινε… αυτό.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 9/10/2020