Menu

Μέσι και Ρονάλντο. GOATs μεν, αλλά…

Μέσι και Ρονάλντο. GOATs μεν, αλλά…

Στο ενσταντανέ βλέπετε 11 Χρυσές Μπάλες, 9 τρόπαια Champions League και 1.464 γκολ. Μαζί! «Χρειαζόμασταν μια τέτοια νίκη εναντίον μιας μεγάλης ομάδας όπως η Μπαρτσελόνα» είπε πανευτυχής, μετά το 3-0 στη Βαρκελώνη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που ρωτήθηκε και για τον έτερο GOAT: «Ποτέ δεν είδα τον Μέσι ως αντίπαλο. Κάνει το καλύτερο για την ομάδα του, όπως και εγώ. Είχαμε πάντα μια πολύ καλή σχέση και τίποτε δεν μας χωρίζει».

Βέβαια, επειδή συχνά μένει να θυμάσαι η γεύση που αφήνει κάτι στο τέλος, ας πούμε ενός φαγητού ή μιας σχέσης, τα τελευταία χρόνια η πορεία τους έχει αυξήσει τη διαφορά. Οσο περνάει ο καιρός ο Λιονέλ Μέσι μένει σταθερός, και… προς τα κάτω ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε από την ασφάλεια της Ρεάλ για τη Γιουβέντους και, μεγαλώνοντας (ήδη 35) βελτιώνεται, γίνεται καλύτερος. Η γυμναστική που έχει ρίξει αυτό το παιδί, μόνο με του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς συγκρίνεται. Και υπάρχει κι αυτό, χθες, στο 80ό λεπτό όπου ο Πορτογάλος γύρισε στην άμυνα και μάρκαρε τον Μέσι. Ο οποίος Μέσι ουδέποτε περνάει το άλλο μισό του γηπέδου – γνωστό.

Ειρήσθω εν παρόδω μετά το 2-0 του Τορίνο είχε αναρτηθεί στο Twitter της Μπαρτσελόνα μία φωτογραφία του Μέσι με λεζάντα «Είμαστε χαρούμενοι που ήσασταν ικανοί να δείτε τον GOAT στο γήπεδο σας, Γιουβέντους». Τότε βέβαια ο Κριστιάνο έλειπε ελέω κορωνοϊού. Οι της Γιουβέντους είχαν απαντήσει τότε: «Μάλλον κοιτάτε σε λάθος λεξικό. Θα φέρουμε τον κανονικό στο “Καμπ Νου”». Και το… συνέχισαν χθες: μετά τα δύο γκολ του Πορτογάλου άσου, έγραψαν: «Κρατήσαμε τον λόγο μας, τον φέραμε!».