Menu

Μπράιαν Κλαφ και Άλεξ Φέργκιουσον…

Μπράιαν Κλαφ και Άλεξ Φέργκιουσον…

Ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα να βρω κοινή φωτογραφία των δύο κορυφαίων προπονητών στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, του Μπράιαν Κλαφ και του Άλεξ Φέργκιουσον. Όταν ο πρώτος σταδιακά αποχωρούσε από το προσκήνιο, ανέτειλε το άστρο του δεύτερου. Ακόμη ακόμη και στον τελικό του Λιγκ Καπ το 1992, ελάχιστες υπάρχουν πλην της εισόδου των δύο ομάδων στο Γουέμπλεϊ – το είχε πάρει ο Σκωτσέζος με 1-0 με γκολ του Μπράιαν ΜακΚλερ στο 14’.

Προς τι η αναφορά; Διότι η τελευταία νίκη της Φόρεστ υποδεχόμενη τη Γιουνάιτεντ σημειώθηκε στις 17 Μαρτίου 1992 με 1-0, με τέρμα του Νάιτζελ Κλαφ στο 59’, με τον εμβληματικό του πατέρα Μπράιαν Κλαφ στον πάγκο, και στον αντίκρυ τον Άλεξ Φέργκιουσον. Ήτοι, 30 χρόνια πριν. Και, ως και φέτος (3-0 στον πρώτο γύρο) είχαν να ανταμώσουν από το 1998-99, σεζόν υποβιβασμού της Φόρεστ. Και εκείνη τη σεζόν, Φεβρουάριος του 1999, ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ είχε σημειώσει τέσσερα γκολ (με πρώτο στο… 80’) στο «μυθικό» 8-1 της Γιουνάιτεντ επί της Φόρεστ στο «Σίτι Γκράουντ». Οι Ντουάιτ Γιορκ και Άντι Κόουλ είχαν σημειώσει από δύο σε εκείνο τον αγώνα που αποτέλεσε και την τελευταία επίσκεψη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Νότιγχαμ. Τελευταία μέχρι… κι απόψε.

Νωρίτερα όμως, και σερφάροντας, πέτυχα… αυτό: Κλαφ και Φέργκιουσον παίζουν σουμπούτεο, κάπου στο 1988, με τους Γκρέιαμ Τέιλορ και Μπίλι Μπίνγκχαμ να παρακολουθούν. Επική…

Μπράιαν Κλαφ και Άλεξ Φέργκιουσον…


Δημοσιεύτηκε στο Koubanezos.gr στις 25/1/2023