Menu

Η Φόρεστ, η Γιουνάιτεντ και το πρώτο τους μετά την… 8άρα

Η Φόρεστ, η Γιουνάιτεντ και το πρώτο τους μετά την… 8άρα

Πρώτος αγώνας στα ημιτελικά του Carabao Cup για Νότιγχαμ Φόρεστ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο επαναληπτικός διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα. Μια συνάντηση που… άργησε, εκτός πρωταθλήματος, 25 χρόνια καθώς είχαν ανταμώσει για τελευταία φορά στο Λιγκ Καπ τον Νοέμβριο του 1998. Και τότε οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν δυσκολευτεί να επιβληθούν, 2-1 με ισάριθμα τέρματα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ο οποίος Σόλσκιερ, τρεις μήνες μετά, Φεβρουάριο του 1999 είχε σημειώσει τέσσερα γκολ (με πρώτο στο… 80’) στο «μυθικό» 8-1 της Γιουνάιτεντ επί της Φόρεστ στο «Σίτι Γκράουντ», σεζόν που η ομάδα από το Νότιγχαμ υποβιβάστηκε στο τέλος. Οι Ντουάιτ Γιορκ και Άντι Κόουλ είχαν σημειώσει από δύο σε εκείνο τον αγώνα που αποτέλεσε και την τελευταία επίσκεψη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Νότιγχαμ. Τελευταία μέχρι… κι απόψε.

Για την ιστορία, η τελευταία νίκη της Φόρεστ υποδεχόμενη τη Γιουνάιτεντ σημειώθηκε στις 17 Μαρτίου 1992 με 1-0, με τέρμα του Νάιτζελ Κλαφ στο 59’, με τον εμβληματικό του πατέρα Μπράιαν Κλαφ στον πάγκο, και στον αντίκρυ τον Άλεξ Φέργκιουσον. Ήτοι, 30 χρόνια πριν.

Έκτοτε, ανεξαρτήτως διοργάνωσης και στις δύο έδρες αντάμωσαν 14 φορές, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να σημειώνει 10 νίκες, δύο αγώνες να λήγουν ισόπαλοι κι άλλες δύο νίκες να κάνει η Νότιγχαμ Φόρεστ, αμφότερες στο «Ολντ Τράφορντ»: στο πρωτάθλημα της σεζόν 1991-92 με 2-1 και σε αυτό του 1994-95 με το ίδιο σκορ.

Το, δε, μόνο τους άλλο φετινό παιχνίδι ήταν για τον πρώτο γύρο της Premier League, στις 27 Δεκεμβρίου στο «Ολντ Τράφορντ» και η Γιουνάιτεντ είχε επιβληθεί με 3-0.

Στα… του σήμερα, η Φόρεστ έρχεται από το 1-1 με την Μπόρνμουθ, σε μια σχετικά καλή της περίοδο με απολογισμό 3-3-1 στα τελευταία επτά. «Τα αποτελέσματα θα είναι πάντα εκείνα που θα μετρούν στο τέλος της ημέρας, όμως χρειάζεται να κοιτάζω και το κομμάτι των εμφανίσεων και ομολογουμένως έχουμε κάνει βήματα μπροστά» υπογράμμισε ο Στιβ Κούπερ. Αμφίβολος ο χαφ Γέιτς, διαθέσιμα τα δυο πρόσφατα αποκτήματα, ο φορ Γουντ (Νιούκαστλ) και ο χαφ Ντανίλο (Παλμέιρας). Παραμένουν εκτός ο κίπερ Χέντερσον, ο χαφ Κουγιατέ και ο φορ Αβονίγι.

Η Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με 2-1 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ στο Λονδίνο, στην πρώτη της… υποταγή από τις 6 Νοεμβρίου σε όλες τις διοργανώσεις και σε ένα βάθος δέκα αγώνων (9-1-0). Φάνηκε η απουσία του Κασεμίρο από το κέντρο, πιο ευάλωτη στο ανασταλτικό κομμάτι εμφανίστηκε η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ. «Ερχόμαστε από δυο σερί ματς που την πατήσαμε στο τέλος, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβαίνει, είναι μάθημα για εμάς» δήλωσε. Εξέτισε και είναι διαθέσιμος ο Κασεμίρο, τιμωρημένος ο στόπερ Μαγκουάιρ, αμφίβολος ο Μαρσιάλ, εκ νέου εκτός ο Σάντσο.


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 25/1/2023