Menu

Ζενίτ – Κλαμπ Μπριζ. Εχει… πελάτες τους Βέλγους

Ζενίτ – Κλαμπ Μπριζ. Εχει… πελάτες τους Βέλγους

Οι Ρώσοι μπήκαν επιβλητικά στη φετινή Premier Liha, σκοράροντας κατά μέσο όρο 3,6 φορές στην Αγία Πετρούπολη, όπου έχει υποστεί μονάχα πέντε ήττες τα τελευταία… πέντε χρόνια στα επίσημα. Εκτός ο μπακ Σάντος και ο μέσος Μάλκομ, γυρίζει ο βασικός εξτρέμ Ντριούσι πλαισιώνοντας Αζμούν και Ντζιούμπα μπροστά. Η Μπριζ είναι παρούσα για τρίτη σερί χρονιά στους ομίλους, μετρούσε 5/5 νίκες ως και το 1-1 της Λιέγης το Σάββατο (δεχόμενη γκολ από πέναλτι στο 94’) κι ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Σαρλερουά. Ωστόσο ο κίπερ Μινιολέ, ο στόπερ Κοσούνου και ο παγκίτης φορ Κρμέντσικ, όλοι με κορωνοϊό, καθώς και ο τιμωρημένος στόπερ Ντελί, έμειναν εκτός. Σταθερά άνω του 1.70 ο άσος, τον… βλέπω αλλά δεν ποντάρεται σε τέτοια παιχνίδια.

Ενδιαφέρον έχει η παρουσία του 37χρονου Γάλλου ρέφερι Μπενουά Μπαστιέν: σε 6 ματς του θεσμού (πλην προκριματικών) έχει καταλογίσει 3 πέναλτι κι έβγαλε κατά μέσο όρο 4,3 κάρτες (26 σε 6). Ενδιαφέρον το πρώτο…

Στα της παράδοσης, πέρασαν 33 χρόνια από τη μόνη άλλη φορά που αντάμωσαν Ζενίτ και Μπριζ. Στο UEFA Cup του 1987-88 και με τους Βέλγους πανίσχυρους εκείνη την εποχή, η Μπριζ πήρε την πρόκριση με 5-0 στο πρώτο (καρέ σημείωσε ο Δανός Μπρίλε κι ένα ο Γιαν Κέλεμανς), στη ρεβάνς της Αγίας Πετρούπολης υπέστη ανώδυνη ήττα με 2-0.

Συνολικά η Ζενίτ έχει υποδεχθεί επτά φορές βέλγικες ομάδες και μετρά ισάριθμες νίκες (!) με γκολ 17-3, μόνο το ’12 ενάντια στην Αντερλεχτ (1-0) σημείωσε κάτω από δύο γκολ. Αντίστοιχα η Μπριζ μετρά 1-0-4 επί ρωσικού εδάφους, με μόνη νίκη τον Απρίλη του 1993 επί της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και με τεχνικό τότε τον Χιούγκο Μπρος, που 2008 πέρασε για λίγο από τον Πανσεραϊκό.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 20/10/2020