Menu

ΑΕΚ. Άλλο το νόμιμο, άλλο το ηθικό

ΑΕΚ. Άλλο το νόμιμο, άλλο το ηθικό

Για άλλη μια φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπαίνει μπροστά η ηθική, κι ας είναι κάτι νόμιμο. Και σωστά.

Ας πούμε, ίσως είχε ψήγματα νομιμότητας αλλά ήταν ανήθικο εκείνο το δεξιό λαμόγιο, ο Πάτσης, να αγοράζει κόκκινα δάνεια.

Ομολογώ πως παραξενεύτηκα με την ΑΕΚ, που θέλει εδώ και καιρό να λανσάρει κάτι το διαφορετικό, με την εμμονή της να πάρει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο «στα χαρτιά».

Προσέξτε: βάσει κανονισμών έχει κάθε μα κάθε δικαίωμα να το κάνει. Κάθε! Όπως είχε και προ δυόμισι ετών όταν μπορούσε να κάνει ένσταση ενάντια του ΠΑΟΚ και να βγει αντ’ αυτού στο Champions League. Και δεν το έπραξε, και την επικροτήσαμε διότι έκανε το ηθικώς σωστό. Οι αγώνες και οι τίτλοι πρέπει, το ξέρουμε όλοι, να κρίνονται στα γήπεδα και όχι εκτός αυτών.

Τότε λοιπόν, άπαντες, χειροκροτήσαμε την απόφαση της ΑΕΚ. Απόψε, άπαντες, έχουμε κάθε δικαίωμα να επικρίνουμε μια απόφαση που επ’ ουδενί δεν συνάδει με το momentum και το dna που καλλιεργεί ως Άλλη Εντελώς Κατάσταση.

Διότι η ηθικότητα σε μαθαίνει όχι πως να γίνεις ευτυχισμένος, αλλά πώς να γίνεις άξιος ευτυχίας.

Για να γίνει άξια πρωταθλήτρια, αν τα καταφέρει, και κυρίως να μην αφήσει σκιές, η ΑΕΚ οφείλει να ζητήσει επίσημα να διεξαχθεί, σε προσεχή ημερομηνία, ο αγώνας με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Διότι έτσι πράττουν οι μεγάλες και καθαρές ομάδες.