Menu

Η Λιάνη, το κόμμα (που δεν έφτιαξε) και τι θα έλεγε ο Ανδρέας…

Η Λιάνη, το κόμμα (που δεν έφτιαξε) και τι θα έλεγε ο Ανδρέας…

Είναι από τις κλίκμπεϊτ ειδήσεις, που λέμε. Κοτσάρεις έναν τίτλο άσχετο με την είδηση και την ανάρτηση. Από το πρωί λοιπόν διαβάσαμε κατά κόρον ότι «Η Δήμητρα Λιάνη έφτιαξε κόμμα και κατεβαίνει στις εκλογές». Δεν ισχύει έτσι επακριβώς.

Για να το πιάσουμε από την αρχή, σε διάφορα φορά και σε ομάδες του Facebook έχουν συγκεντρωθεί φανατικοί οπαδοί και υμνητές του Ανδρέα Παπανδρέου – όσα χρόνια κι αν περάσουν, αυτό θα συμβαίνει. Μια μικρή μερίδα εξ αυτών λοιπόν, διακρίνοντας έναν ας πούμε ενθουσιασμό από τους φίλους τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία κομματικής παράταξης.

Και γιατί όχι; Η Δημοκρατία είναι μεγάλη και ο καθείς μπορεί να κατεβάσει κόμμα – ακόμη και ο Σπύρος Παπαδόπουλος με το ΚΟΛΑΝ από τους «Απαράδεκτους», θα μπορούσε…

Η παράταξη ονομάζεται «Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα», τίποτε μέσα σε «σοσιαλιστικό» εδώ που τα λέμε. Και σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου, το κόμμα που προγραμματίστηκε να ανακοινωθεί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και οριοθετείται από τη χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου «ως αμιγώς “ανδρεϊκό” που εμπνέεται από τα οράματα, τις πράξεις και τα μηνύματα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ», με στόχο “να λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογές.

Όπως διευκρινίζει ο Ευσταθίου, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου δεν αποδέχεται τον ρόλο και την ευθύνη της επικεφαλής, όπως της είχε προταθεί αλλά «διάκειται ευμενώς στην όλη προσπάθεια». Κοντολογίς, στηρίζει.

Επικεφαλής αυτού του νέου του πολιτικού φορέα εμφανίζεται ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, πρώην βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ.

Θα επέτρεπε, άραγε, ο Ανδρέας επικεφαλής φιλοανδρεϊκής παράταξης που έχει περάσει από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη; Ένα ερώτημα ρητορικό…

Όσο για τη Λιάνη και τις σχέσεις της με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, είχε χαρακτηρίσει ως «λίγο» τον Νίκο Ανδρουλάκη και πως κανείς στο κόμμα δεν ακολουθεί πλέον τη γραμμή Παπανδρέου.

Πατριώτες φιλοπαπανδρεϊκοί με κόμμα τις εκλογές, το λοιπόν, με έναν πολιτικό αχταρμά ως μανιφέστο και τη Λιάνη να τους στηρίζει νοερά.


Δημοσιεύτηκε στο nitro.gr στις 9/2/2023