Menu

Τότεναμ, ο κακός δαίμων της Μίλαν!

Τότεναμ, ο κακός δαίμων της Μίλαν!

Ο άλλοτε προπονητής της Ιντερ, Αντόνιο Κόντε, επιστρέφει ως αντίπαλος στο «Σαν Σίρο», εκεί όπου η Τότενάμ του θα δοκιμαστεί ενάντια στη Μίλαν για τους «16» του Champions League. Το timing δεν είναι το καλύτερο δυνατό για τους Λομβαρδούς του Στέφανο Πιόλι που διάγουν περίοδο ντεφορμαρίσματος, μα και το ίδιο ισχύει και για τους «σπερς» του Κόντε που είδαν τη Λέστερ να σταματάει στα 4 γκολ, στο τελευταίο.

Άξια μνείας η μεταξύ τους παράδοση. Στο παρελθόν, Μίλαν και Τότεναμ αντάμωσαν άλλες δύο φορές, επίσης σε διπλά νοκ άουτ ματς και οι Λονδρέζοι μέτρησαν ισάριθμες προκρίσεις!

Το 1971-72 συναντήθηκαν στα ημιτελικά του UEFA Cup (νυν Europa League), και μάλιστα στην πρώτη σεζόν της διοργάνωσης που διαδέχθηκε το Κύπελλο Εκθέσεων. Και η ισχυρή, τότε, Τότεναμ του Μπιλ Νίκολσον προκρίθηκε με 2-1 στο Λονδίνο (33’ και 65’ Στιβ Πέριμαν / 26’ Ρομέο Μπανέτι), ματς όπου αποβλήθηκε στο 62’ ο Ρικάρντο Σολιάνο των «ροσονέρι», και αποσπώντας 1-1 στο Μιλάνο με γκολ του Αλαν Μάλερι στο 7’ (είχε ισοφαρίσει με πέναλτι στο 67’ ο Τζιάνι Ριβέρα για την ομάδα του Νερέο Ρόκο). Εντέλει οι «σπερς» κατέκτησαν το τρόπαιο στους διπλούς τελικούς ενάντια στη Γουλβς (2-1 στο Γούλβερχαμπτον, 1-1 στο Λονδίνο).

Τότεναμ, ο κακός δαίμων της Μίλαν!

Και τη σεζόν 2010-11, στο Champions League, αντάμωσαν στη φάση των «16». Η Τότεναμ του Χάρι Ρέντναπ πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 στο «Σαν Σίρο» με 1-0 με γκολ του Πίτερ Κράουτς στο 80’ και το υπερασπίστηκε στον επαναληπτικό του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» περιορίζοντας σε 0-0 τους «ροσονέρι» του Μαξ Αλέγκρι.

Ο μόνος συνδετικός κρίκος με τα τελευταία τους παιχνίδια είναι φυσικά ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που είχε αγωνιστεί τότε και στα δύο και είναι, μετά από μήνες, διαθέσιμος για τη Μίλαν στα φετινά τους.

11 χρόνια χωρίς νίκη με Αγγλους

Δεν είναι με θετικό ισοζύγιο ο απολογισμός της Μίλαν αντιμετωπίζοντας αγγλικές ομάδες: 11-13-21 σε συνολικά 45 αγώνες, επιμέρους εντός έδρας είναι 8-5-7.

Είτε στην Ιταλία, είτε στην Αγγλία οι «ροσονέρι» έχουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 11 χρόνια να επικρατήσουν αγγλικής ομάδας! Ήτοι, από το 4-0 ενάντια στην Αρσεναλ στους «16» του Champions League το 2002, τότε με δύο γκολ του Ρομπίνιο κι από ένα των Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Και έκτοτε μετρά 4/4 ήττες στο «Σαν Σίρο» (2-0 από την Αρσεναλ το 2018, 1-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 2-1 από τη Λίβερπουλ το 2021 και 2-0 από την Τσέλσι το 2022!) και, συνολικά, 9 αγώνες «στείρους» από νίκη, με απολογισμό 0-1-8! Για Μίλαν, too much…

Στο 6-7-6 ο αντίστοιχος απολογισμός της Τότεναμ ενάντια σε ιταλικές ομάδες και, επιμέρους, 1-4-5 επί ιταλικού εδάφους. Μόνη της νίκη, η προαναφερθείσα επί της Μίλαν το 2011 (και έκτοτε 0-3-3).

Hot tip

Ως τεχνικός των Γιουβέντους και Ιντερ, ο Αντόνιο Κόντε έχει μπει συνολικά άλλες έξι φορές ως αντίπαλος στο «Σαν Σίρο», το οποίο ήταν και… σπίτι του όταν εργαζόταν στην Ιντερ. Και, εντυπωσιακό, έχει ηττηθεί μόλις μια φορά κι αυτή το 2007 ως προπονητής… της Αρέτσο, τότε. Έκτοτε, με «μπιανκονέρι» και «νερατζούρι», μέτρησε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία!


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 13/2/2023