Menu

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Το ντέρμπι των «δικεφάλων» με τη γλώσσα των αριθμών

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Το ντέρμπι των «δικεφάλων» με τη γλώσσα των αριθμών

ΠΑΟΚ εναντίον ΑΕΚ στην Τούμπα, σε ένα από τα κλασικά ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Και το 2-0 του α’ γύρου με τα γκολ των Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, στο πρώτο τους ματς μετά από 20 χρόνια που διεξήχθη στη Νέα Φιλαδέλφεια, τερμάτισε αρκετά… σερί.

Ήταν η πρώτη νίκη της Ενωσης επί των Θεσσαλονικέων σε επίσημο μετά από 13 επίσημα παιχνίδια (7-6-0), εκ των οποίων 9 στο πρωτάθλημα (ήταν 5-4-0), αλλά και η πρώτη ως γηπεδούχοι μετά από πέντε χρόνια και επτά παιχνίδια. Ένα σερί που κράτησε από τον Ιούλιο του 2020 και τη νίκη των «κιτρινόμαυρων» με 2-0 στην Τούμπα, με γκολ τότε των Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Μάρκο Λιβάγια (με πέναλτι).

Στα της Τούμπας ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τα δύο από τα τελευταία τρία για το πρωτάθλημα, ενώ είναι αήττητος στα τελευταία έξι επίσημα εκεί, τα δύο για το Κύπελλο.

Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ έρχεται από… κάζο στην Τρίπολη, καθώς έχασε μέσα από τα χέρια του ένα δικό του ματς που ήλεγχε απόλυτα. Προηγήθηκε από το 6′, διπλασίασε στο 81′ και αφού δέχτηκε τη μείωση στο 90′, ισοφαρίστηκε στο 94′ σε 2-2 (!), μεσοβδόμαδα διαμαρτυρήθηκε επίσημα για οφσάιντ στο δεύτερο γκολ. Ούτως ή άλλως έμεινε στο -7 από την κορυφή, παρότι διεύρυνε στα 16 ματς το αήττητο σερί του (11-5-0). Επιστρέφουν οι Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, πάντα εκτός Βιεϊρίνια, Κούρτιτς και Ελ Καντουρί.

Από τριάρα σε… τριάρα η ΑΕΚ, τρίτο διαδοχικό 3-0 εντός έδρας, αυτή τη φορά επί του Λεβαδειακού. Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει αυτή τη φορά, «καθάρισε» με δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία. Παράλληλα, δεν δικαιώθηκε για το ματς με το Ατρόμητο σε πρώτο βαθμό και θα κληθεί να το παίξει κανονικά. Άπαντες διαθέσιμοι για τον Ματίας Αλμέιδα.

Stat attack

  • Στο 41-39-61 η συνολική τους παράδοση, επιμέρους με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ είναι 32-24-14.
  • Στο 5-5-6 ο απολογισμός του Ραζβάν Λουτσέσκου ενάντια στην ΑΕΚ, στα επίσημα και από τους πάγκους των Ξάνθης και ΠΑΟΚ. Επιμέρους, μόνο στο πρωτάθλημα και μόνο με τον ΠΑΟΚ είναι 5-3-4 και, ως γηπεδούχος στη Super League, 2-2-0 και αήττητος (δεν προσμετράται ο αγώνας του 2018 που κρίθηκε «στα χαρτιά»).
  • Ο Λιβάι Γκαρσία είναι πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ (και, μαζί με τον Νίκο Καρέλη, του πρωταθλήματος) με 11 γκολ, Νέλσον Ολιβέιρα έχει 7 για τον ΠΑΟΚ.
  • Γκολ ανά τελικές προσπάθειες: 0,128 έχει η ΑΕΚ και 0,164 ο ΠΑΟΚ.
  • 18 κεφαλιές σε 20 συμμετοχές έχει πάρει ο Λιβάι Γκαρσία, 11 σε 22 αντίστοιχα ο Ολιβέιρα.
  • Στις 7 (περισσότερες ως τώρα στο πρωτάθλημα) οι ασίστ του Σέρχιο Αραούχο, στις 5 για τον ΠΑΟΚ αυτές του Καλέντ Νάρεϊ.
  • Ο οποίος Νάρεϊ έχει 3 δοκάρια στη φετινή σεζόν (από τα συνολικά… 11 της ομάδας του), για την ΑΕΚ τρεις είχαν από ένα.
  • Με 7 κίτρινες ο Ντανιέλ Σιμάνσκι της ΑΕΚ είναι από τους πιο… άτακτους του πρωταθλήματος, πρώτος σε κίτρινες για τον ΠΑΟΚ ο Γιασμίν Κούρτιτς με 5.
  • Συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ μετρά 52 κίτρινες και η ΑΕΚ 43.
  • Στα 6 τα φετινά κερδισμένα πέναλτι της ΑΕΚ, στα 5 του ΠΑΟΚ.

Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet στις 17/2/2023