Menu

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Stat attack στο ελληνικό… clasico

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Stat attack στο ελληνικό… clasico

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, στο πιο κλασικό ελληνικό ντέρμπι – εξ ου και… αιωνίων.

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 2-0 του Βόλου στη Λεωφόρο και επανήλθε στην πρώτη θέση καθώς η ΑΕΚ ηττήθηκε στην Τούμπα. Εμφάνιση… α’ γύρου από τους «πράσινους» που μπορούσαν διπλάσιο σκορ. Τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς η οποία στοχεύει στο να κρατήσει την πρωτιά ως τη λήξη της κανονικής περιόδου. Είναι στο 100% πλέον ο Μάγκνουσον, αμφίβολος ο Κλάινχαϊσλερ, πλήρης στο ντέρμπι πλην μακροχρόνια απόντων (Αϊτόρ, Τρουιγέ και Γκάνεα).

Stat attack: ο Παναθηναϊκός δεν έχει προηγηθεί στο σκορ σε κανένα από τα ντέρμπι ενάντια σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, στα εν λόγω έχει απολογισμό 2-1-2.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε το σερί του, πέρασε με άνεση με 3-0 από τη Λαμία και είναι αήττητος επί 15 συνεχόμενους αγώνες στο πρωτάθλημα με απολογισμό 10-5-0. Μάλιστα, παρέμεινε αήττητος για 37η σερί φορά σε αγώνα στην περιφέρεια (!) απαριθμώντας 29 νίκες και 8 ισοπαλίες ενώ ψάχνει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι φέτος ενάντια στο Big-4 (είναι στο 0-3-1). Βρίσκεται στο -5 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Επανέρχονται Χάμες και Εμβιλά, διαθέσιμος και ο Παπασταθόπουλος, νοκ άουτ ο Γκάρι Ροντρίγκες.

Stat attack: ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, έχει αντιμετωπίσει πέντε φορές τον Παναθηναϊκό, με απολογισμό δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα. 

Στα της παράδοσης ο Παναθηναϊκός, που πέρυσι έμεινε αήττητος και στα τέσσερα ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν (2-2-0), επεξέτεινε το εν λόγω σερί στα πέντε με το 1-1 της Λεωφόρου. Η καλύτερη επίδοσή του είναι τα έξι ματς πρωταθλήματος σε δύο διαφορετικά διαστήματα, ανάμεσα στο 1969 και 1972, αλλά και το 1988-1990.

Παράλληλα, νικώντας τον Μάιο του ’22 στο Καραϊσκάκη με 2-1 για τα play ofs, τερμάτισε το τρομερό εντός έδρας αήττητο σερί 35 αγώνων του Ολυμπιακού, που «έτρεχε» τότε, ενώ ήταν και η πρώτη του νίκη στον Πειραιά μετά το 2013.

Ο, δε, Ολυμπιακός έχει υποστεί μόλις τρεις ήττες στα τελευταία 16 ντέρμπι «αιωνίων», ανεξαρτήτως έδρας.

Η συνολική τους παράδοση (στο πρωτάθλημα, και στις δύο έδρες) είναι 50-51-33 υπέρ των «ερυθρόλευκων». Επιμέρους, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό είναι 30-23-13.

Πάντως, οι νίκες των εκάστοτε φιλοξενούμενων στα ντέρμπι τα τελευταία χρόνια είναι σπάνιες, αφού μόλις στα τρία από τα τελευταία 20 ματς έχει ηττηθεί ο γηπεδούχος.

H2H: Μίτσελ και Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχουν συναντηθεί άλλες τρεις φορές. Δύο στο παρελθόν, με άλλες ομάδες, σε άλλη χώρα και, βέβαια, σε άλλη διοργάνωση! Το Αύγουστο του 2010, στα διπλά ματς του ΑΠΟΕΛ με τη Χετάφε στα προκριματικά του Europa League: 1-0 και 1-1 για τον Ισπανό τα αποτελέσματα. Συν φυσικά το 1-1 του α’ γύρου στη Λεωφόρο.


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 24/2/2023