Menu

Όταν η Μπενφίκα ψώνισε από τον ΠΑΟΚ έναντι 1 δισ.  δραχμές!

Όταν η Μπενφίκα ψώνισε από τον ΠΑΟΚ έναντι 1 δισ.  δραχμές!

Διαβάζω ότι η Μπενφίκα δίνει 25 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ για Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη. Δεν το αποκλείω.

Βασικά το… έχει ξανακάνει. Έχει αγοράσει ξανά, ταυτόχρονα, δύο παίκτες από τον ΠΑΟΚ. Τον Δεκέμβριο του 1999 τον Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη και τον Αμπντελσατάρ Σάμπρι. 800 εκατ. δραχμές τότε για τον πρώτο και 200 εκατ. για τον Αιγύπτιο. Σούμα, 1 δισ.  δραχμές, ήτοι 2,9 εκατ. σημερινά ευρώ.

Είχαν προηγηθεί (εκεί τους είδαν…), τον Οκτώβριο του ’99, τα παιχνίδια τους στην Ευρώπη. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε πιέσει την Μπενφίκα στην Τούμπα μέχρι να αποβληθεί ο Γιώργος Γεωργιάδης στο 65′ και να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα, χάνοντας με 2-1. Είχε μάλιστα ισοφαρίσει στο 90’ από τον συνήθη τρόπο του Κώστα Φραντζέσκου, με εκτέλεση φάουλ, αλλά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο μετέπειτα στόπερ του Άρη, Ρονάλντο Γκιάρο, έδωσε τη νίκη στους Πορτογάλους.

Δύο εβδομάδες αργότερα, η ομάδα του Άρι Χάαν ταξίδεψε στη Λισσαβώνα με την πλάτη στον τοίχο. Το μακρινό σουτ του Σεργκέι Κανταούροφ στο 25′ έκανε ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή των Θεσσαλονικέων, που βρισκόταν προ του φάσματος του αποκλεισμού από τον 2ο γύρο του θεσμού. Μία εκτέλεση φάουλ του Σπύρου Μαραγκού και άλλη μία του Αμπντελσατάρ Σαμπρί έκαναν την ανατροπή πριν από τη λήξη του α’ ημιχρόνου. Ο Ρόμπερτ Ένκε έσωσε μία καλή στιγμή σε προσπάθεια του Παντελή Καφέ στο 73′ και στην παράταση ο Αντε Κόβιτς έκανε το ίδιο με τους Κανταούροφ και Γκόμες, με συνέπεια το παιχνίδι να οδηγηθεί στα πέναλτι.

Εκεί, οι Νίκος Φρούσος και Μαχαιρίδης δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε γκολ τις προσπάθειές τους (μόνο ο Μπόζινταρ Μπάντοβις ευστόχησε), οι Ρονάλντο, Μανίς, Τσάνο και Πάουλο Μαδέιρα νίκησαν τον Κόβιτς και η Μπενφίκα προχώρησε στον επόμενο γύρο, όπου συνετρίβη με 7-0 από τη Θέλτα στο Βίγκο.