Menu

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα. All time… classic(o)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα. All time… classic(o)

Κλέβει την παράσταση η αναμέτρηση ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα για τον πρώτο ημιτελικό του Copa del Rey. Οι δύο ομάδες, που μάχονται (και) για τον τίτλο της Primera Division, τίθενται αντιμέτωπες για τους «4» του Κυπέλλου με στόχο το νταμπλ στη σεζόν.

Ρεάλ Μαδρίτης

Η τελευταία κατάκτηση Copa del Rey για τη Ρεάλ ήταν το μακρινό 2014, κάτι που της δίνει έξτρα κίνητρο για να υπερκεράσει το εμπόδιο των Καταλανών. Τότε άλλωστε ήταν και η τελευταία φορά που βρέθηκε σε τελικό – γενικώς με το Κύπελλο δεν το… πολυέχει. Τα παιχνίδια απέναντι στην Μπαρτσελόνα αποτελούν «πρόκληση» για τους παίκτες του Κάρλο Αντσελότι, οι οποίοι ψάχνουν «απάντηση» για τον χαμένο τελικό του Σούπερ Καπ στο Μαρόκο με 3-1 ενάντια στην Μπάρτσα. Απέκλεισε την Ατλέτικο στην παράταση για να βρεθεί στα ημιτελικά, κόντρα στην οποία έμεινε στο 1-1 το Σάββατο για το πρωτάθλημα. Έλειψαν λόγω τραυματισμών και είναι αμφίβολοι οι Ροντρίγκο και Αλάμπα, παραμένει εκτός ο Μεντί.

Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα μπαίνει στα ημιτελικά ως πολυνίκης του θεσμού, μετρώντας συνολικά 31… κούπες σε 42 τελικούς. Τελευταίος τίτλος της το 2021, όταν στον τελικό επικράτησε της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 1-0. Έχοντας κατακτήσει και το Σούπερ Καπ, στόχος της ομάδα του Τσάβι είναι το… τρεμπλ, ούσα στην κορυφή της La Liga και με σαφή διαφορά από τη δεύτερη «βασίλισσα». Επηρεασμένη από την κούραση και τον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Europa League, ηττήθηκε με 1-0 από την Αλμερία, ματς όπου τραυματίστηκε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κι μένει εκτός clasico. Παραμένουν εκτός οι Πέδρι και Ντεμπελέ, έλειψε και είναι αμφίβολος ο Άνσου Φάτι.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Κουρτουά – Λ. Βάθκεθ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Νάτσο – Μόντριτς, Τσουαμενί, Καμαβινγκά – Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν, Μπαλντέ – Κεσί, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ – Ραφίνια, Φεράν Τόρες, Γκάβι.

Stat attack

  • Στα άλλα τους ανταμώματα στη φετινή σεζόν: Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 3-1 στο πρωτάθλημα (16/10) και Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-3 στο Σούπερ Καπ (15/1 στο Μαρόκο).
  • Over 2,5 έληξαν και τα επτά τελευταία τους, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.
  • Έχουν φέρει μόλις 2 ισοπαλίες στα τελευταία τους 11, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.
  • Επιμέρους στη Μαδρίτη, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, η ισοπαλία… απουσιάζει από το 2013 και, συμπτωματικά, σε ημιτελικό Copa del Rey. Εκτοτε 6-0-7.
  • Στο 12-8-15 η συνολική τους παράδοση στο Κύπελλο, στο 7-5-5 με γηπεδούχο τη Ρεάλ.
  • Στο 5-3 οι προκρίσεις της Ρεάλ επί της Μπάρτσα στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
  • Άλλες τέσσερις φορές έχουν κοντραριστεί Κάρλο Αντσελότι και Τσάβι. Από δύο νίκες μετρούν αμφότεροι, κανένα παιχνίδι δεν έληξε ισόπαλο…

Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 1/3/2023