Menu

Το ρεκόρ του Στέφανου Τζίμα

Το ρεκόρ του Στέφανου Τζίμα

Την Πρωταπριλιά του 1964, ο Γιώργος Κούδας μπήκε στο γήπεδο ως βασικός με τα χρώματα του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου για έβδομη φορά, σε μια εποχή που δεν είχαν θεσμοθετηθεί οι αλλαγές και οι έντεκα που ξεκινούσαν ολοκλήρωναν και το παιχνίδι. Στο 83ο λεπτό ο Αποστολίδης βρέθηκε στην περιοχή της ομάδας της Μαγνησιάς, έκανε το σουτ, ο Παπαπούλιος έκανε ασταθή επέμβαση και ο Γιώργος Κούδας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Σε ηλικία 17 ετών, 4 μηνών και 9 ημερών γινόταν ο νεότερος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που σημείωνε τέρμα σε επίπεδο Α’ Εθνικής/Super League και έπαιρνε το ρεκόρ που είχε δημιουργήσει μόλις λίγες μέρες νωρίτερα ο Κούλης Αποστολίδης, ο οποίος είχε σκοράρει στο ΠΑΟΚ – Πιερικός 2-0 στις 18 Μαρτίου 1964, όταν ήταν 18 ετών και 15 ημερών.

Στα χρόνια που πέρασαν, ο Κώστας Παναγιωτούδης ήταν εκείνος που έφτασε πολύ κοντά στο να σπάσει το ρεκόρ στις 18 Απριλίου 2012, όταν σκόρε στο ΠΑΟΚ – Δόξα Δράμας 2-0. Όταν σκόραρε ήταν μόλις επτά ημέρες μεγαλύτερος από ότι ο Γιώργος Κούδας, ενώ είχε κάνει την πρώτη του συμμετοχή 17 ημέρες νωρίτερα, την 1η Απριλίου 2012 στο ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2.

Ο Στέφανος Τζίμας στις 25 Φεβρουαρίου 2023 μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-0 και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής γεννημένος το 2006 που συμμετείχε στο πρωτάθλημα και μια εβδομάδα αργότερα πάλι ως αλλαγή με τον Ιωνικό σημείωσε το πρώτο γκολ του με τον ΠΑΟΚ.

Σε ηλικία 17 ετών, ενός μηνός και 26 ημερών έγινε ο νεότερος σκόρερ της ιστορίας του ΠΑΟΚ στην Α’ Εθνική/Super League αφήνοντας πίσω τον Γιώργο Κούδα και ένα ρεκόρ που κρατούσε 59 χρόνια.

Το απόλυτο ρεκόρ βέβαια της κατηγορίας είναι απλησιάστο, αφού το κατέχει ο Γιάννης Γιαννακόπουλος που αγωνίστηκε στα πρώτα χρόνια της σύστασης της κατηγορίας με τον Πανιώνιο και σε ηλικία 15 ετών, 8 μηνών και 13 ημερών σκόραρε στο Πανιώνιος – Ατρόμητος Πειραιά 2-0.