Menu

Γιουβέντους – Αταλάντα. 31 χρόνια χωρίς διπλό, 34 ματς χωρίς νίκη

Γιουβέντους – Αταλάντα. 31 χρόνια χωρίς διπλό, 34 ματς χωρίς νίκη

Τρομερή η παράδοση της Γιουβέντους με την Αταλάντα, που απόψε αναμετρώνται στο Τορίνο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η «βέκια σινιόρα» έχει 34 σερί ματς πρωταθλήματος (27-7-0) να ηττηθεί από την Αταλάντα! Ήτοι, από τον Ιανουάριο το 2002 στο Μπέργκαμο, 2-1 τότε με τέρματα των Ρονάλντο Μπιάνκι και Ινάσιο Πιά, για την ομάδα του Τζιοβάνι Βαβασόρι, είχε ανοίξει το σκορ για τη Γιούβε του Μαρτσέλο Λίπι ο Μαρσέλο Σαλαγέτα.

Για… γνώστες, ο Πιά πέρασε για λίγο από τη Λάρισα το 2013-14, βασικός για τους «μπιανκονέρι» ήταν ο μετέπειτα «ερυθρόλευκος» Εντσο Μαρέσκα, μαζί με Τιράμ, Τζαμπρότα, Ντάβιντς, Νίκολα Αμορούζο και το νυν τεχνικό της Ιντερ, Αντόνιο Κόντε!

Στο, δε, Τορίνο για να βρει κάποιος την τελευταία νίκη της Αταλάντα (με παράδοση 39-15-4 για τη Γιούβε) πρέπει να ανατρέξει στον Νοέμβριο του… 1989, τότε 1-0 και με γκολ του Αργεντινού σταρ της εποχής (και του Μουντιάλ που ακολούθησε, στην Ιταλία), Κλαούδιο Κανίχια! Έκτοτε, σε Serie A και Coppa Italia, 22-6-0, ως το περσινό 1-1 η Γιουβέντους μετρούσε δέκα σερί νίκες κι ακολούθησε το 2-2 του Ιουλίου, με τον Ρονάλντο να σκοράρει δις, με πέναλτι, το δεύτερο στο 91’.