Menu

Μπάγερν. Αδιανόητο σερί 36 ετών

Μπάγερν. Αδιανόητο σερί 36 ετών

11 Δεκεμβρίου 1984, η Μπορούσια υποδέχεται στο παλιό της γήπεδο, το «Μπέλεκσμπεργκ», την Μπάγερν στο τελευταίο ματς της χρονιάς και επικρατεί με 3-2 με γκολ από Μιλ, Μπόροφκα και Φρόντζεκ, για τους Βαυαρούς σκόραραν οι Μάθι και Ντίτερ Χένες. Ο τίτλος, ωστόσο, στο τέλος πήγε στο Μόναχο, οριακά πάνω από τη Βέρντερ και σε εποχή που το Κύπελλο κατέκτησε η Ερντιγκεν.

Προς τι η αναφορά; Μα από τότε, ήτοι 36 μετρημένα χρόνια, έχει να ηττηθεί η Μπάγερν στον τελευταίο, χρονικά, αγώνα του έτους! Και σήμερα δοκιμάζεται στο Λέβερκουζεν ενάντια σε μια εξόχως ανταγωνιστική, φέτος, Μπάγερ, που με 10-1-0 είναι η μοναδική πλέον αήττητη ομάδα της Bundesliga, ερχόμενη από 4άρα επί της Κολωνίας. Στο 15-10-19 η εντός έδρας παράδοσή της υποδεχόμενη την Μπάγερν, η οποία με δύο γκολ του Λεβαντόφσκι ανέτρεψε το σκορ και επιβλήθηκε 2-1 της Βόλφσμπουργκ.

Βεβαίως ήταν εκ νέου κακή, λογικό αφού παίζει σχεδόν σερί από τα τέλη Ιουλίου, ούσα αήττητη στα τελευταία 17 επίσημα (13-4-0). Μάλιστα μέσα στο 2020 και σε 47 επίσημα ματς έχασε μόνο… ένα: από τη Χόφενχαϊμ τον Σεπτέμβριο. Ποτέ άλλοτε μέσα σε 12 μήνες δεν έκανε λιγότερες από τρεις ήττες!


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 19/12/2020