Menu

Ο Πλεά και οι… δύο γενιές Τιράμ

Ο Πλεά και οι… δύο γενιές Τιράμ

Η, με δύο ημέρες λιγότερες ξεκούραση από το μεσοβδόμαδο (και με ταξίδι στο Ισραήλ), Λέβερκουζεν υποδέχεται την Γκλάντμπαχ: 4-2 η Μπάγερ τη Χάποελ Μπιρ Σεβά και σερί τριών νικών στην Bundesliga, 6-0 η Μπορούσια τη Σαχτάρ στο Κίεβο και αήττητη στα τελευταία οκτώ επίσημα (4-4-0).

Επιλογή; Ο Μάρκους Τιράμ, μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εις βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν ξεκίνησε στο 1-0 επί της Λειψίας και δεν σκόραρε στη μεσοβδόμαδη… 6άρα του Κιέβου αλλά ήταν μέσα σε σχεδόν όλες τις φάσεις. Εκεί τα έβαλε ο Πλεά, σειρά του έτερου Γάλλου σήμερα (και γιου, φυσικά, του εμβληματικού Λιλιάν). Μάλιστα κλήθηκε για πρώτη φορά στους «τρικολόρ»!

Πού… κολλάει η φωτό; Τον προηγούμενο αιώνα, ο Ζιντάν με τη φανέλα της Γιουβέντους σε ματς ενάντια στην Πάρμα που είχε βασικό κίπερ τον Τζίτζι Μπουφόν και στην άμυνα τον Λιλιάν Τιράμ. To 1997 αυτά, χρονιά που γεννήθηκε ο Μάρκους, στην Ιταλία… συνελήφθη δηλαδή και προ διετίας, σε ματς της Παρί με την Γκινγκάμπ, ο Μάρκους άλλαξε φανέλα με τον Μπουφόν, δείγμα του (σ.σ. Παναΐα μου) πώς περνάνε τα χρόνια!