Menu

Βάζει… δύσκολα η Τσέλσι στη Ρεάλ, με παράδοση η Νάπολι στο «Σαν Σίρο»

Βάζει… δύσκολα η Τσέλσι στη Ρεάλ, με παράδοση η Νάπολι στο «Σαν Σίρο»

Προημιτελικά Champions League, μέρος δεύτερον απόψε με έναν σπουδαίο ιταλικό «εμφύλιο» στο… μενού αλλά και τη μάχη της Μαδρίτης.

Στο «Σαν Σίρο» η Μίλαν υποδέχεται τη Νάπολι στον πρώτο ευρωπαϊκό τους αντάμωμα στην ιστορία (ενώ σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ιταλίας μετρούν 160 αγώνες). Οι «παρτενοπέι» αποχώρησαν νικηφόρα και στις τρεις τελευταίες τους επισκέψεις από το… σπίτι των «ροσονέρι», οι οποίοι τις τελευταίες 9 φορές που υποδέχθηκαν τη Νάπολι σημείωσαν μόλις μια νίκη (1-3-5).

Η Μίλαν του Στέφανο Πιόλι, με υποδειγματική άμυνα στα δύο ματς με την Τότεναμ, απέκλεισε τους Λονδρέζους και ορέγεται παρουσία στην 4άδα. Η Νάπολι έφτασε στους «8» της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της, αποκλείοντας με νίκες την Άιντραχτ ενώ μετρά αντίστροφα για την κατάκτηση του τίτλου στη Serie A.

Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι δίνουν φέτος… ραντεβού για Πέμπτη φορά στην ιστορία τους στα Κύπελλα Ευρώπης. Και, παραδόξως για το μέγεθος της 14 φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης, «βασίλισσας», οι Λονδρέζοι έχουν να λένε ότι… υποκλίθηκαν μονάχα μια φορά στα επτά παρελθόντα τους παιχνίδια. Ο συνολικός απολογισμός είναι 4-2-1 τριών νικών και δύο ισοπαλιών.

Γιατί μονός ο αριθμός; Διότι έχουν δώσει τρεις τελικούς: έναν… διπλό, στο Κυπελλούχων το 1971 και μάλιστα στο Καραϊσκάκη (1-1 το α’ ματς, 2-1 οι «μπλε» στο δεύτερο) καθώς και το UEFA Super Cup το 1998 στο Μονακό (1-0 οι «μπλε» με τέρμα του Τζιανφράνκο Τζόλα).

Ακολούθησαν τα ημιτελικά του Champions League το 2020-21 με την Τσέλσι να περνάει με 1-1 στη Μαδρίτη και 2-0 στο Λονδίνο ενώ πέρυσι αντάμωσαν στους «8» – όπως θα γίνει και φέτος. Η «βασίλισσα» νίκησε με 3-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με χατ-τρικ του Καρίμ Μπενζεμά, οι Λονδρέζοι νίκησαν με το ίδιο σκορ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» αλλά ξανά ο Μπενζεμά (στο 96’) είχε την απάντηση…


Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet στις 12/4/2023