Menu

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι. Οι αριθμοί της… τιτανομαχίας

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι. Οι αριθμοί της… τιτανομαχίας

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι ανταμώνουν για πέμπτη φορά στην ιστορία τους στα Κύπελλα Ευρώπης, εκ των οποίων τρίτη στα ημιτελικά του Champions League. Ο απολογισμός είναι μοιρασμένος, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία νίκη και δύο ματς να λήγουν ισόπαλα ενώ, επιμέρους στη Μαδρίτη, η «βασίλισσα» μετρά 3-0-1 επί των «πολιτών». Εξ αυτών, νοκ άουτ ήταν τα τρία, με τη Ρεάλ να μετρά δύο προκρίσεις και τη Σίτι μία.

2012-13: αντάμωσαν σε όμιλο. Η Ρεάλ του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε με 3-2 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με τέρματα στο τελευταίο 15λεπτο από τους Μαρσέλο, Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο, με τη Σίτι του Ρομπέρτο Μαντσίνι να προηγείται δις το σκορ: στο 69’ με τον Εντιν Ντζέκο και στο 85’ με τον Ολεξάντρ Κολάροφ. Στο Μάντσεστερ, στον β’ γύρο, έμειναν στο 1-1 με τέρματα από τους Σέρχιο Αγουέρο και Μπενζεμά. Η Ρεάλ συνόδευσε την Ντόρτμουντ στην επόμενη φάση και έφτασε ως τα ημιτελικά ενώ η Σίτι δεν πέρασε καν τον όμιλο.

2015-16: με τους Ζινεντίν Ζιντάν και Μανουέλ Πελεγκρίνι, πλέον, στους δύο πάγκους το ραντεβού δόθηκε στα ημιτελικά. Σε ματς-σκακιέρα η Ρεάλ απέσπασε 0-0 στο «Ετιχαντ» και επικύρωσε την πρόκριση με το 1-0 της ρεβάνς από αυτογκόλ του Φερνάντο στο 20ό λεπτό. Στον τελικό η «βασίλισσα» κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας της Ατλέτικο στα πέναλτι.

2019-20: τούτη τη φορά συναντήθηκαν στους «16», με πρώτο ματς στη Μαδρίτη. Η Σίτι, στην εποχή του Πεπ Γκουαρδιόλα πλέον, επιβλήθηκε 2-1 των «μερένχες», παρά το γκολ του Ισκο στο 60’, με τέρματα των Γκάμπριελ Ζέσους στο 78’ και Κέβιν ντε Μπράινε στο 83’ με πέναλτι, επικυρώνοντας την πρόκριση με νίκη με το ίδιο σκορ στη ρεβάνς. Σκόρερ οι Ραχίμ Στέρλινγκ και Ζέσους, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπενζεμά. Οι αγώνες είχαν διεξαχθεί, ελέω της πανδημίας, στις 26 Φεβρουαρίου και… 7 Αυγούστου. Ακολούθησε το Final-8 της Λισσαβώνας όπου η Σίτι αποκλείστηκε από τη Λιόν στον προημιτελικό.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι. Οι αριθμοί της… τιτανομαχίας

2021-22: έγραψαν ιστορία οι αναμετρήσεις τους στα ημιτελικά. Στο Μάντσεστερ η ομάδα του Γκουαρδιόλα σκόραρε τέσσερις φορές (με Ντε Μπράινε, Ζέσους, Φιλ Φόντεν και Μπερνάντο Σίλβα) αλλά δις ο Μπενζεμά και μια ο Βινίσιους διαμόρφωσαν το 4-3 υπέρ των «πολιτών», προδιαθέτοντας για… θρίλερ στη ρεβάνς του «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Και όντως, ο Ριάντ Μαχρέζ έβαλε μπροστά τη Σίτι στο 73’ αλλά στις καθυστερήσεις ο Ροδρίγο (91’ και 92’) και στην παράταση ο Μπενζεμά (95’ πέν.) χάρισαν στη Ρεάλ μια μυθική ανατροπή. Και, στο τέλος, το τρόπαιο στον τελικό ενάντια στη Λίβερπουλ.

Stat attack

  • Έξι σερί νίκες επί αγγλικών ομάδων, ανεξαρτήτως έδρας, αριθμεί η Ρεάλ.
  • Στο 12-7-4 ο απολογισμός της Ρεάλ φιλοξενώντας αγγλικές ομάδες, με μόνο δύο ήττες στα τελευταία 13.
  • Είναι η 10η παρουσία της Ρεάλ σε ημιτελικό τα τελευταία 12 χρόνια, διεκδικώντας τον έκτο τους τίτλο από το 2014.
  • Η Σίτι στα τελευταία 9 ματς ενάντια σε ισπανικές ομάδες έχει μόνο μια ήττα (7-1-1).
  • Στο 4-2-8 ο απολογισμός της Σίτι επί ισπανικού εδάφους.
  • Ο Καρίμ Μπενζεμά μετρά 6 γκολ σε 7 αναμετρήσεις ενάντια στη Σίτι.
  • Κάρλο Αντσελότι και Πεπ Γκουαρδιόλα ανταμώνουν για 9η φορά, στο 5-0-3 υπέρ του Ισπανού ο μεταξύ τους απολογισμός, τρεις εκ των νικών του βέβαια ήταν όταν ο «Καρλέτο» εργαζόταν στην Εβερτον…
  • Ο Ερλινγκ Χάαλαντ έχει φτάσει τα 12 γκολ στο Champions League και… κυνηγά τα 17 του Κριστιάνο Ρονάλντο από το 2013-14.

Blog που δημοσιεύτηκε στη Fonbet.gr στις 8/5/2023