Menu

Μάχη για τηλεοπτικά Champions, Europa και Conference League

Μάχη για τηλεοπτικά Champions, Europa και Conference League

Το Champions League, όπως και οι διοργανώσεις των Europa League και Conference League, ως γνωστόν αλλάζουν σύστημα διεξαγωγής την τριετία 2024-2027, με το περιβόητο «ελβετικό μοντέλο». Τούτο αυξάνει τις ομάδες που μετέχουν στην τελική φάση κάθε διοργάνωσης από τις 32 στις 36, σε ένα πρωτάθλημα όπου κάθε ομάδα θα δώσει πέντε ματς εντός και πέντε εκτός έδρας.

Συνολικά θα διεξαχθούν 527 αγώνες για καθεμία από τις τρεις σεζόν του Champions League (185), του Europa League (189) και του UEFA Conference League (153). Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι τελικοί των τριών διοργανώσεων, εκτός από το UEFA Super Cup όπου θα μετέχουν οι νικήτριες των Champions και Europa League.

Η Cosmote TV έχει ως… ναυαρχίδα της πλέον τα εν λόγω τηλεοπτικά δικαιώματα, ο διαγωνισμός για τα οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023 (και αφορά την τριετία 2024-27). Εννοείται πως η Nova αναμένεται να κάνει γερό μπάσιμο και εκτιμάται πως το κόστος, συνολικά, και για τις τρεις διοργανώσει θα ξεπεράσει τα 130-140 εκατ. ευρώ.


Δημοσιεύτηκε στο Dailymedia στις 18/5/2023