Menu

Με δίδυμο Τσακνή – Ταγματάρχη η νέα ΕΡΤ! Πότε ανοίγει;

Με δίδυμο Τσακνή - Ταγματάρχη η νέα ΕΡΤ! Πότε ανοίγει;

Καταιγιστικές είναι σήμερα οι εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Πρόεδρος του Δ.Σ. της νέας ΕΡΤ αναλαμβάνει ο γνωστός τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής ενώ ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Λάμπης Ταγματάρχης θα εκτελεί χρέη διευθύνοντα συμβούλου, όπως και παλιότερα.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αναμένεται να είναι ο συνθέτης Μιχάλης Γρηγορίου, ο καθηγητής Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Νίκος Τρανός και η σκηνοθέτης Έλλη Παπακωνσταντίνου. Το Δ.Σ. θα συμπληρωθεί με δύο εργαζόμενους της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής της «Αυγής» Σταύρος Καπάκος αναλαμβάνει διευθυντής ειδήσεων ενώ για επικεφαλής του αθλητικού ακούγεται, αλλά δεν επιβεβαιώνεται, το όνομα… προκατόχου της θέσης. Και δη πολύ στενός φίλος… πρώην πρωθυπουργού! Αναμείνατε…

Η επιλογή των προσώπων έγινε μετά από διαβούλευση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και ήταν ενήμερος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οσο για την ημερομηνία έναρξης; Η ΕΡΤ δεν πρόκειται να ανοίξει στις 11 Μαΐου, όπως ήταν η αρχική πρόθεση. Και είναι φήμες και μόνο φήμες περί «ανοίγματος» στις 11 Ιουνίου,. ανήμερα δηλαδή των δύο ετών από το «μαύρο»). Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ αναμένεται να έχει επανέλθει στις οθόνες μας κατά 99% ως τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Ητοι, την παραμονή της έναρξης της Eurovision, μια διοργάνωση που αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να διαφημιστεί διεθνώς ο νέος φορέας.


Δημοσιεύτηκε στο Gazzetta.gr στις 8/5/2015