Menu

Τηλεοπτικά δικαιώματα Super League – Η μεγάλη μάχη Cosmote TV και NOVA

Τηλεοπτικά δικαιώματα Super League - Η μεγάλη μάχη Cosmote TV και NOVA

Η σεζόν 2022-23 της Super League ολοκληρώθηκε και το ενδιαφέρον ενόψει της νέας στρέφεται στα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ καθώς ελάχιστες έχουν ήδη συμβόλαια για τη νέα αγωνιστική περίοδο ενώ υπάρχουν και ερωτήματα για τον Πανσερραϊκό, που ανέβηκε και μαθηματικά, και την Κηφισιά που έχει σχεδόν… κλειδώσει τη δική της άνοδο.

Και οι δύο συνδρομητικές, Nova και Cosmote TV, έχασαν από μια ομάδα καθώς υποβιβάστηκαν ο Λεβαδειακός και ο Ιωνικός αντίστοιχα.

Οι ΠΑΕ που είχαν «δεμένα» συμβόλαια και για τα επόμενα έτη είναι μόνο ο Ολυμπιακός (στην Cosmote TV έως και το 2024-25) και ο Αρης (με τη Nova έως και το 2024-25) ενώ πρόσφατα επέκτειναν τη συμφωνία τους με την Cosmote TV και ο Παναιτωλικός και ο ΟΦΗ και ακολούθησαν ο Βόλος και η Λαμία. Και οι τέσσερις με μονοετείς επεκτάσεις συμβολαίων.

Η Nova θα κληθεί να διαπραγματευτεί με ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο και η Cosmote TV με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Για τις τρεις «μεγάλες» ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ θεωρείται δεδομένο ότι θα κάνουν… μπάσιμο οι απέναντι. «Ενωση» και «πράσινοι» είχαν συμβόλαιο με την Cosmote TV που προφανώς έχει τον πρώτο λόγο στις συζητήσεις. Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός είχαν συμβόλαια με απολαβές πολύ μικρότερες από το παχυλότατο συμβόλαιο του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» λαμβάνουν, καθαρά, γύρω στα 15 εκατ. ευρώ ετησίως, η προσφορά της Cosmote TV προς τις δύο δεν έχει γίνει γνωστή – αλλά έχουν γίνει ήδη συζητήσεις.

Super League 2023-24 | Τηλεοπτικά δικαιώματα
ΠΑΕ2022-232023-24
ΑΕΚCosmote TV
ΠαναθηναϊκόςCosmote TV
ΟλυμπιακόςCosmote TVCosmote TV
ΠΑΟΚNova
ΑρηςNovaNova
ΟΦΗCosmote TVCosmote TV
ΠΑΣ ΓιάννιναNova
Αστέρας Τρ.Nova
ΒόλοςCosmote TVCosmote TV
ΛαμίαCosmote TVCosmote TV
ΑτρόμητοςNova
ΠαναιτωλικόςCosmote TVCosmote TV
ΠανσερραϊκόςΕΡΤ*
ΚηφισιάΕΡΤ*
*Ελέω κεντρικής διαχείρισης της Super League 2

Δημοσιεύτηκε στο Intronews.gr στις 3/6/2023