Menu

Γερό μπάσιμο της NOVA για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό – Ζαλίζουν τα χρήματα!

Γερό μπάσιμο της NOVA για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό – Ζαλίζουν τα χρήματα!

Όχι πως δεν ήταν αναμενόμενο αλλά μιας ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είναι… free agents τηλεοπτικά, μετά τη λήξη του συμβολαίου τους με την Cosmote TV, η Nova ετοιμάζει γερό (πολύ γερό όμως…) μπάσιμο για τις δύο αθηναϊκές ΠΑΕ. Με μπόλικο παρασκήνιο και προϋποθέσεις…

«Ενωση» και «πράσινοι» είχαν συμβόλαιο με την Cosmote TV που προφανώς έχει τον πρώτο λόγο στις συζητήσεις. Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός είχαν συμβόλαια με απολαβές πολύ μικρότερες από το παχυλότατο συμβόλαιο του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» λαμβάνουν, καθαρά, γύρω στα 15 εκατ. ευρώ ετησίως, η προσφορά της Cosmote TV προς τις δύο δεν έχει γίνει γνωστή – αλλά έχουν γίνει ήδη συζητήσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μου, η Nova… ισοφαρίζει το εν λόγω ποσό προσφέροντας πάνω κάτω τα ίδια και στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο… μεγάλο στον ορίζοντα που επηρεάζει τα… πορτοφόλια και των δύο συνδρομητικών: τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το 2024-27 των Champions League (κυρίως…), Europa League και Conference League και υπό νέο σύστημα διεξαγωγής (το γνωστό ως… ελβετικό) με δέκα, και όχι έξι, αγωνιστικές το φθινόπωρο. Άρα και πιο κοστοβόρο, πιο ακριβό από τα σχεδόν 120 εκατ. ευρώ που κόστισε στην Cosmote TV η τρέχουσα τριετία. Εννοείται πως η Nova θα μπει και στο εν λόγω παζάρι.

Κατ’ εκτίμηση, η ΑΕΚ προς ώρας είναι πολύ πιο κοντά στη Nova και ο Παναθηναϊκός με την Cosmote TV αλλά τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη. Υπάρχει άλλωστε και το συμβόλαιο του ΠΑΟΚ με τη Nova που επίσης έχει λήξει…


Δημοσιεύτηκε στο Dailymedia στις 5/6/2023