Menu

Ποια ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων παρέμειναν ελεύθερα!

Ποια ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων παρέμειναν ελεύθερα!

Τα είχε όλα, τα κράτησε όλα, έστω και με αλλαγές. Ως είχαμε αναφέρει προ ημερών, για την τριετία 2021-24 τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League, του Europa League αλλά και του νεοσύστατου Conference League έκλεισαν στην Cosmote TV.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε και επίσημα από τη συνδρομητική και είναι ενδεικτική του τι αλλάζει και τι όχι. Ποια δικαιώματα δηλαδή συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία και ποια όχι – και τούτο έχει ελληνικό ενδιαφέρον.

Η Cosmote TV ανακοίνωσε και επίσημα λοιπόν ότι θα συνεχίσει να έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διοργανώσεων της UEFA και για την επόμενη τριετία: Champions League, Europa League, που τα είχε ήδη, αλλά και Europa Conference League.

Champions League

Η Cosmote TV θα δείχνει 137 αγώνες ανά σεζόν, ως και τον τελικό, ενώ το Mega θα δείχνει ένα ματς την εβδομάδα, σε παράλληλη μετάδοση.

Η κεντρική διαχείριση ξεκινά από τη φάση των play offs, ως ίσχυε και την προηγούμενη εξαετία.

Αρα, με δεδομένο ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας ρίχνεται πλέον στη μάχη των προκριματικών από τον 1ο γύρο, όσα ματς δώσει ως και πριν τα play offs, είναι ελεύθερα προς διαπραγμάτευση – ως και έξι, αν κάνει δύο προκρίσεις.

Europa League

Η Cosmote TV θα δείχνει αποκλειστικά 141 αγώνες ανά σεζόν, ως και τον τελικό.

Η κεντρική διαχείριση ξεκινά από τη φάση των ομίλων που, σημειωτέον, μειώνονται από 48 σε 32 ομάδες (και οι όμιλοι από 12 γίνονται 8).

Συνεπώς είναι ελεύθερα προς διαπραγμάτευση όλα τα ματς των προκριματικών και των play offs και θα υπάρχει ένας προκριματικός γύρος και όχι τρεις. Και επειδή όποια ομάδα αποκλειστεί στον 2ο και στον 3ο προκριματικό του Champions League.. μετακομίζει στα προκριματικά και play offs του Europa, αντίστοιχα, είναι πιθανό να… εμφανιστεί η πρωταθλήτρια Ελλάδας, αν δεν τα καταφέρει στο UCL.

Europa Conference League

Η Cosmote TV θα δείχνει αποκλειστικά 141 αγώνες ανά σεζόν, ως και τον τελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Η κεντρική διαχείριση ξεκινά από τη φάση των ομίλων.

Το Europa Conference League έχει τρεις προκριματικούς γύρους, play offs και, κατόπιν, οκτώ ομίλους (32 ομάδες). Οι ελληνικές ομάδες ξεκινούν από τον 2ο προκριματικό, άρα έχουν να δώσουν έξι ματς για να προκριθούν στους ομίλους. Και τα έξι είναι ελεύθερα προς διαπραγμάτευση.


Δημοσιεύτηκε στο Dailymedia.gr στις 24/12/2020