Menu

Πόσοι ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων είναι «ορφανοί» τηλεοπτικά;

Πόσοι ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων είναι «ορφανοί» τηλεοπτικά;

Κλασικά… εικονογραφημένα, κάθε καλοκαίρι: ποιο κανάλι θα δείξει ποια ομάδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οπότε, επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως – με όσο πιο απλά λογάκια μπορώ.

Το Champions League, το Europa League και το Conference League μεταδίδονται και… του χρόνου, σεζόν 2023-24, από την Cosmote TV ενώ κάθε Τετάρτη (συν τον τελικό) μεταδίδει Champions League το Mega σε παράλληλη μετάδοση. Καλά ως εδώ; Καλά.

Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται σε αυτό που λέγεται «κεντρική διαχείριση», δηλαδή αγοράζεις πακέτο (και η Cosmote TV με το Mega αγόρασαν το εν λόγω πακέτο για το 2021-24. Για το πακέτο του 2024-27 θα περιμένουμε το φθινόπωρο τα νεότερα.

Στην κεντρική διαχείριση που λέτε, σε Europa League και Conference League, συμπεριλαμβάνονται όλα τα ματς από τις φάσεις των ομίλων και μετά. Στο Champions League όμως συμπεριλαμβάνεται και ο γύρος πριν από τους ομίλους, τα γνωστά μας play offs. Άρα κι αυτά στην Cosmote TV (και το Mega σε παράλληλη μετάδοση).

Παράδειγμα; Ο Παναθηναϊκός θα παίξει με Γκενκ ή Ντνιέπρ (σ.σ. την προτιμώ σε ουκρανική προφορά από το άνοστο «Ντνίπρο») στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Είτε περάσει, άρα στον 3ο γύρο (από εκεί που ξεκινά η ΑΕΚ) του Champions League, είτε αν αποκλειστεί και πάει στον 3ο προκριματικό του Europa League, τα παιχνίδια του είναι τηλεοπτικώς προς διαπραγμάτευση.

Βέβαια είθισται η ομάδα που έχει ήδη deal για τη Super League να τα… δίνει στο ίδιο κανάλι ωστόσο, πλην Ολυμπιακού και Αρη, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ δεν έχουν (ακόμη) συμβόλαια για τη νέα σεζόν. Κοντολογίς, αναμονή.


Δημοσιεύτηκε στο Dailymedia στις 6/6/2023