Menu

Γιατί η ΕΡΤ δεν δείχνει ούτε τον τελικό του Conference League;

Γιατί η ΕΡΤ δεν δείχνει ούτε τον τελικό του Conference League;

To Σεβίλλη – Ρόμα το είδαμε μόνο από την Cosmote TV. Το Φέγενορντ – Γουέστ Χαμ θα το δούμε, επίσης «κλειδωμένο», μόνο από την Cosmote TV.

Πάλι καλά δηλαδή που το Σάββατο ο τελικός ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ιντερ για το Champions League μεταδίδεται και από την Cosmote TV αλλά και από το Mega – επειδή το megaλο κανάλι έχει αποκτήσει, ως γνωστόν, το σχετικό πακέτο.

Πέρυσι, σεζόν 2021-22, η ΕΡΤ είχε μεταδώσει παράλληλα και τους δύο τελικούς. Και το Ρέιντζερς – Αϊντραχτ μα και το Ρόμα – Φέγενορντ. Και τα είχε μεταδώσει χάρη στη συμφωνία που έκανε με την Cosmote TV. Μια συμφωνία η οποία δεν επιτεύχθηκε φέτος. Από το Ραδιομέγαρο η ατάκα ήταν «δεν μας τα έδωσε η Cosmote TV».

Η Cosmote TV είναι μια ιδιωτική εταιρεία, με συνδρομητές. Δεν είναι δημόσιος φορέας, όπως η ΕΡΤ. Και δεν την υποχρεώνει κανείς ένα προϊόν, που έχει αποκτήσει δαπανώντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, να το δώσει προς παράλληλη μετάδοση.

Κρατήστε τη λέξη: «υποχρεώνει». Ως και προ μερικών ετών η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση κατάρτιζε τη λίστα με τα «μείζονος σημασίας αθλητικά γεγονότα» που έπρεπε υποχρεωτικά να μεταδίδονται, αν τα τηλεοπτικά δικαιώματα ανήκαν σε συνδρομητική πλατφόρμα, και από ελεύθερο κανάλι. Όπως γινόταν με τους τελικούς της UEFA, τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ακόμη ακόμη και το Final-4 της Euroleague.

Πλέον αυτό δεν ισχύει – με κυβερνητική ευθύνη, δηλαδή της ΝΔ η οποία δεν ασχολήθηκε καν με το γεγονός. Δεν καταρτίστηκε ποτέ νέα λίστα, δεν ανανεώθηκε και ουδείς υποχρεώνει την όποια Cosmote TV και την όποια Nova να βρει ελεύθερο κανάλι για να μεταδώσει παράλληλα έναν «μείζονος σημασίας» αγώνα.

Εξ ου και δεν είδαμε τον τελικό του Europa League, ούτε θα δούμε απόψε τον τελικό του Conference League, από ελεύθερο κανάλι.


Δημοσιεύτηκε στο Dailymedia στις 7/6/2023