Menu

Ποια τηλεοπτικά δικαιώματα ποδοσφαίρου εκκρεμούν

Ποια τηλεοπτικά δικαιώματα ποδοσφαίρου εκκρεμούν

Το τελευταίο δεκαήμερο έκλεισαν αρκετές ποδοσφαιρικές, τηλεοπτικές συμφωνίες, και για άμεσα αλλά και για τις επόμενες σεζόν. Η Nova πήρε την Bundesliga για το 2021-25 και την Primera Division για το 2021-24 (απομένει η ανακοίνωση), η Cosmote TV ανανέωσε το Champions και το Europa League για το 2021-24, έκλεισε και το Conference League για την ίδια περίοδο ενώ έκλεισε άμεσα και για μιάμιση σεζόν το Copa del Rey και το FA Cup.

Τι απομένει να κλείσει όμως, πάντα αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα ποδοσφαίρου;

Πρωτίστως, η Serie A, το συμβόλαιο της οποίας λήγει τον Μάιο, είναι εν ισχύ με τη Nova και ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 11 Ιανουαρίου, «πακέτο» μαζί με το Coppa Italia (το οποίο φέτος δεν μεταδίδεται στη χώρα μας – και ίσως κλείσει κάπου…).

Ερώτημα αν υπάρξει κίνηση, μετά από Βέλγιο και Ολλανδία (Nova) και Ρωσία (Cosmote TV) και για άλλες ευρωπαϊκές λίγκες προκειμένου να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα των συνδρομητικών: από σκανδιναβικές λίγκερς (π.χ. Σουηδία που έδειξε πέρυσι η Nova) ως πρωταθλήματα τύπου Αυστρίας, Πολωνίας. Και, σημειωτέον, ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα, το πρωτάθλημα Τουρκίας, ουδέποτε μεταδόθηκε εν Ελλάδι. Αλλά ίσως αυτό μελλοντικά αλλάξει.

Όπως επίσης τα latin πρωταθλήματα Αργεντινής και Βραζιλίας, μαζί με τις διοργανώσεις εκεί (Copa Libertadores, Copa Sudamericana, προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου) που έχουν χρόνια να μεταδοθούν από ελληνικά κανάλια.


Δημοσιεύτηκε στο Digitaltvinfo.gr στις 31/12/2020