Menu
Ο αδολέσχης Άδωνις και το 41 τακατό
UPΟΨΗ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο αδολέσχης Άδωνις και το 41 τακατό

Ίσως είναι τελικά στο dna της δεξιάς παράταξης της χώρας να επικαλείται τη μνήμη χρυσόψαρου, που τελικά δεν έχει, ο ελληνικός λαός.

Με κορυφή του παγόβουνου, φυσικά, τον (μπαμπά) Μητσοτάκη: στις 13 Φεβρουαρίου 1993 ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε για το «Σκοπιανό» (ως αποκαλούνταν τότε το ζήτημα με τη γειτονική μας χώρα): «Μετά από δέκα χρόνια, κανείς δεν θα θυμάται αυτή την κουβέντα. 45 χρόνια δεν μας ενοχλούσε αυτό το όνομα. Θα το έχουμε ξεχάσει».

Ήταν ατάκα από την ομιλία του στη συνάντηση των προέδρων των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος. Ήταν το 1993. Ως γνωστόν, το (κατόπιν) «Μακεδονικό ζήτημα» επιλύθηκε, οριστικά και ανεπιστρεπτί όχι μετά από δέκα, αλλά ύστερα από… 25 χρόνια, με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και σε όλο αυτό το quarter αιώνα, προφανώς και δεν είχε ξεχαστεί…

Ίσως είναι τελικά στο dna της δεξιάς παράταξης. Εννέα μήνες πέρασαν από την αδιανόητη, ακόμη και σήμερα στο μυαλό, τραγωδία των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Κι όμως, ο (πάντα λαλίστατος και αμετροεπής) Άδωνις Γεωργιάδης αναρωτήθηκε δημόσια: «δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας αν τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη. Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, για να βρει το παιδί τους δουλειά, για το μεταναστευτικό, για την ασφάλεια. Θέλετε να κάνουμε ένα πείραμα;».

Πάλι καλά που δεν είπε ότι δεν θα θυμάται κανείς τα Τέμπη σε δέκα χρόνια…

Και, μιλώντας στο Talk Radio και τον Τάκη Χατζή, ο αδολέσχης Αδωνις προσπάθησε να τα μαζέψει – ενώ είχε προηγηθεί αυστηρό, για να τεθεί ευγενικά, μήνυμα από του Μαξίμου.

Μεταξύ μας όμως, κανένας δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη. Κανένας πολιτικός του κυβερνώντος κόμματος. Αντιθέτως, ενδιαφέρει άπαντες στη ΝΔ η προσπάθεια του Αδωνι να εξηγήσει πώς δεν είπε αυτό που είπε…

Προς επίρρωση τούτοι, οι πρόσφατες ατάκες και του Μάκη Βορίδη και του Δημήτρη Καιρίδη. Τι μας είπαν ότι; Ότι η πολιτική ευθύνη για την τραγωδία των Τεμπών κρίθηκε στις δύο εθνικές εκλογές και στο ποσοστό της ΝΔ. Ένα σαθρό, σαθρότατο επιχείρημα που, παραδόξως, ούτε ο ίδιος ο Άδωνις δεν είχε σκεφτεί να εκστομίσει.

Η απορία, εύλογη: με το 41… τακατό αναστέλλεται κάθε δημοκρατική διαδικασία και η Δικαιοσύνη είναι αναγκασμένη να πάει… πάσο επειδή η ΝΔ πήρε 2,1 εκατ. ψήφους στα 10,6 εκατ. του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας; Αυτό λένε οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας; Αυτό ισχυρίζονται, ναι.

Άρα, το 59% σας καταδίκασε, κύριοι. Αν θέλετε να παίξουμε, ας παίξουμε.

ΥΓ1. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από το ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν θα στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ για την αναζήτηση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών. Αλγεινή εντύπωση.

ΥΓ2. Όντως, το Σαββατοκύριακο… της Ομπρέλας (του ΣΥΡΙΖΑ)! Αφού θα πιάσει… κακοκαιρία.