Menu

Ολλανδία – Γερμανία. 26 χρόνια έχει να τη νικήσει

Ολλανδία – Γερμανία. 26 χρόνια έχει να τη νικήσει

Ολλανδία – Γερμανία απόψε στο Αμστερνταμ, στη ματσάρα από πλευράς ονομάτων, της βραδιάς. Κακά τα ψέματα, οι «οράνιε» διάγουν εδώ και χρόνια κακές σεζόν, κυρίως επειδή… ξέμειναν από παίκτες. Δεν βγαίνουν νέοι σταρ τόσο συχνά, όσο παράξενο κι αν ακούγεται για τη… μηχανή παραγωγής παικτών που είναι εδώ και δεκαετίες η χώρα. βέβαια, με τον Ρόναλντ Κούμαν, κάτι σαν να δείχνουν… Στο 2-1 από τη Γαλλία στο Παρίσι ικανοποιητικά έπαιξαν αλλά απέναντί τους είναι η μουντιαλικώς πληγωμένη Γερμανία, με αρκετά συν και πλην στην αποστολή και την ενδεκάδα της, με τον άμπαλο ονόματι Βέρντερ μπροστά και στα άκρα Μίλερ και Σανέ.

Η παρουσία του Κούμαν πάντως στον πάγκο μου θύμισε το πέναλτι της ισοφάρισης, στο 74’ του ημιτελικού του Euro 1988 στο Αμβούργο ενάντια στη Δυτική Γερμανία, ο τεράστιος Μάρκο φαν Μπάστεν τους… καθάρισε στο 88’ και η ομάδα του Ρίνους Μίχελες στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, χάρη στην εξαιρετική «φουρνιά» παικτών που διέθετε (Φαν Μπάστεν, Γκούλιτ, τους δύο Κούμαν, Ράικαρντ, Βάουερς, Φαν Μπρόκελεν κ.ά.) με το 2-0 στον τελικό επί της ΕΣΣΔ.

Η… σούμα λέει: 15 νίκες για τη (Δυτική ή ενωμένη) Γερμανία, 15 ισοπαλίες και 10 νίκες για την Ολλανδία επί συνόλου 40 αγώνων, σε επίσημα και φιλικά. Η τελευταία νίκη της Ολλανδίας ήταν σε φιλικό το 2002 στο Γκέλζενκιρχεν (3-1) και σε επίσημο το… 1992 στο ουδέτερο Γκέτεμποργκ, σε όμιλο του Euro 1992 με 3-1 (2’ Ράικαρντ, 15’ Βίτσχε, 72’ Μπέρκαμπ / 53’ Κλίνσμαν).


Δημοσιεύτηκε στο Bet-hoven.net στις 13/10/2018