Menu

Μπαρτσελόνα – Ιντερ. Μικρή, για την ιστορία τους

Μπαρτσελόνα – Ιντερ. Μικρή, για την ιστορία τους

Ωραίο ματσάκι, «βαριά» ονόματα απόψε στη Βαρκελώνη. Κι όμως, η παράδοση για Μπαρτσελόνα και Ιντερ είναι σχετικά μικρή για την ιστορία τους. Το 2002-03 στη β’ φάση των ομίλων η Μπάρτσα νίκησε 3-0 στο «Καμπ Νου» (με γκολ των Σαβιόλα, Κοκού και Κλάιφερτ) και πήρε 0-0 στο Μιλάνο.

Και το 2009-10 αντάμωσαν δύο φορές στην ίδια σεζόν, μια σεζόν που κατέληξε με πρωταθλήτρια Ευρώπης την Ιντερ του Ζοσέ Μουρίνιο! Στους ομίλους, το ματς στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» έληξε (πάλι) 0-0 και στη Βαρκελώνη 2-0 (με γκολ των Πικέ και Πέδρο). Στα ημιτελικά, οι Λομβαρδοί έκαναν εκπληκτικό ματς στο Μιλάνο νικώντας με 3-1 με γκολ των Σνάιντερ, Μαϊκόν και Μιλίτο… απαντώντας στο τέρμα του Πέδρο από το 19’ και στη ρεβάνς του «Καμπ Νου» ο Μουρίνιο, μετά την (άδικη και «σφαγιαστική») αποβολή του Τιάγο Μότα στο 28’… άπλωσε το πούλμαν της Ιντερ: 1-0 οι Καταλανοί με γκολ του Πικέ στο 84’, η πρόκριση στους «νερατζούρι»!

Η Μπάρτσα δεν έχει Μέσι και τον Σουάρες όχι στο 100% αφού δεν προπονήθηκε χθες, θα παίξει όμως με Ντεμπελέ και Κοουτίνιο μπροστά, ο Βραζιλιάνος έχει αρχίσει να προσαρμόζεται και είναι στο 2.65 για any time σκόρερ απόψε ενάντια στην πρώην ομάδα του. Η οποία Ιντερ, κουτσά στραβά και με πολλά γκολ στο τέλος (σ.σ. από τις οκτώ φετινές της νίκες, στις έξι σκόραρε μετά το 75ο λεπτό!), έφτασε τις επτά σερί επίσημες νίκες (έλα μωρή αρρώστια…).

Και μιας και μιλάμε για σερί, σε ομίλους η Μπαρτσελόνα έχει 16 σερί νίκες, με τελευταία αποτυχία στις 5 Δεκεμβρίου 2012 και το 0-00 με την Μπενφίκα όπου ο Τίτο Βιγιανόβα είχε βάλει Πλάνιας, Τέγιο, Σονγκ, Μοντόγια κι άλλους παγκίτες! Η δε Ιντερ έχει να κάνει νίκη επί ισπανικού εδάφους από το 5-1 στο «Μεστάγια» με τη Βαλένθια το 2004, με γκολ Βιέρι, Στάνκοβιτς, Κρουζ, Αντριάνο και Φαν ντερ Μέιντε!


Δημοσιεύτηκε στο Bet-hoven.net στις 24/10/2018